Trekpontje over Bakkerskil vernield

  •   599 keer gelezen

WERKENDAM • Het trekpontje over de Bakkerskil is deze week het mikpunt geworden van vandalen.

De reling van het pontje is vernield en er is vuur op het vaartuig gestookt. "Er gebeurt wel eens vaker wat, maar deze keer is dus de hele reling aan een kant kapot", zegt Kees Pruissen, die als eerste geconfronteerd werd met de vernielingen. Pruissen is oprichter van het Ooswaardpad en vrijwilliger bij ANV Altena Biesbosch. 

"Het wordt alleen wel lastig om de gasten die dit gedaan hebben te pakken", zegt hij over de daders. "Er komen hier bij de Bakkerskil wel vaker jongelui om een biertje te drinken of om een vuurtje te maken. Dat is op zich geen probleem, maar nu zijn ze te ver gegaan. Het is een beetje vervelend dat ze niet van andermans spullen af kunnen blijven."

Het trekpontje over de Bakkerskil ligt op de route van het Oostwaardpad, een populaire wandelroute van ruim twintig kilometer. Het bericht over de vernielingen komt kort na het goede nieuws dat het pontje met geld uit het Biesbosch Streekfonds de komende jaren nog in de vaart kan blijven.

Geld
Het groot onderhoud van afgelopen winter kostte de ANV 1500 euro, zegt voorzitter Minette Straver-van de Wetering, die niet precies kan inschatten hoe hoog de extra kosten door de vernielingen zullen zijn. "Geld is één ding, maar de tijd die onze vrijwilligers (onder wie Kees Pruissen, red.) in het onderhoud steken is een tweede. Wij hadden als ANV een mooi bedrag gekregen voor het onderhoud de komende jaren. Door dit vandalisme moeten we nu weer eerder op zoek naar nieuwe fondsen."

Het trekpontje blijft voorlopig overigens wel in de vaart. "Het is bruikbaar, maar niet meer echt veilig", oordeelt Pruissen. In de wintermaanden, als er minder gebruik gemaakt wordt van het vaartuig, wordt het pontje opgeknapt.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK