Afbeelding
archieffoto: Teus Admiraal

Avondvierdaagse Nieuwendijk nog steeds op zoek naar vrijwilligers

Algemeen 359 keer gelezen

NIEUWENDIJK • De organisatie van de avondvierdaagse in Nieuwendijk zet de zoektocht naar vrijwilligers voort. "We kunnen iedereen gebruiken", zegt secretaris Karl Duijzer.

Een paar weken geleden luidde de organisatie van de avondvierdaagse in Nieuwendijk, dit jaar van 4 tot en met 7 september, al de noodklok. Door gebrek aan vrijwilligers staat het evenement op losse schroeven. "Ieder ander jaar deden we een beroep op onze vaste vrijwilligers, maar steeds meer zegden voor deze editie af", vertelt secretaris Karl Duijzer. "Eerder dit jaar speelde hetzelfde in Oosterhout en daar heeft men toen de media gezocht. Dat heeft gewerkt, dus wij volgen dezelfde strategie."

Tot nu toe leverde de campagne een handjevol aanmeldingen op, terwijl de avondvierdaagse nog wel een stuk of vijftien mensen kan gebruiken. "Meer mensen zijn natuurlijk altijd welkom. We kunnen iedereen gebruiken." Met name verkeersregelaars en mensen voor de start- en controleposten zijn gewenst.

Deelnemersaantal stijgt
Terwijl het moeilijk is om vrijwilligers te vinden, valt het op dat het aantal wandelaars stijgt. Vorig jaar deden zo'n 450 mensen mee aan de avondvierdaagse in Nieuwendijk en dankzij goede sponsors uit de omgeving lukt het de organisatie ook deze dertiende jaargang weer om het inschrijfgeld relatief laag te houden.

"Het zou dan ook echt jammer zijn als zo'n evenement voor Nieuwendijk verloren gaat", zegt Duijzer. Want de realiteit is dat de organisatie twijfelt over het voortbestaan, als vrijwilligers uitblijven. "Mensen denken dat het altijd wel weer goed komt, maar dat is dus niet zo. We kunnen niet zonder vrijwilligers."

http://www.avondvierdaagsenieuwendijk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden