Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena
archieffoto: Teus Admiraal

Avondvierdaagse Nieuwendijk nog steeds op zoek naar vrijwilligers

  •   103 keer gelezen

NIEUWENDIJK • De organisatie van de avondvierdaagse in Nieuwendijk zet de zoektocht naar vrijwilligers voort. "We kunnen iedereen gebruiken", zegt secretaris Karl Duijzer.

Een paar weken geleden luidde de organisatie van de avondvierdaagse in Nieuwendijk, dit jaar van 4 tot en met 7 september, al de noodklok. Door gebrek aan vrijwilligers staat het evenement op losse schroeven. "Ieder ander jaar deden we een beroep op onze vaste vrijwilligers, maar steeds meer zegden voor deze editie af", vertelt secretaris Karl Duijzer. "Eerder dit jaar speelde hetzelfde in Oosterhout en daar heeft men toen de media gezocht. Dat heeft gewerkt, dus wij volgen dezelfde strategie."

Tot nu toe leverde de campagne een handjevol aanmeldingen op, terwijl de avondvierdaagse nog wel een stuk of vijftien mensen kan gebruiken. "Meer mensen zijn natuurlijk altijd welkom. We kunnen iedereen gebruiken." Met name verkeersregelaars en mensen voor de start- en controleposten zijn gewenst.

Deelnemersaantal stijgt
Terwijl het moeilijk is om vrijwilligers te vinden, valt het op dat het aantal wandelaars stijgt. Vorig jaar deden zo'n 450 mensen mee aan de avondvierdaagse in Nieuwendijk en dankzij goede sponsors uit de omgeving lukt het de organisatie ook deze dertiende jaargang weer om het inschrijfgeld relatief laag te houden.

"Het zou dan ook echt jammer zijn als zo'n evenement voor Nieuwendijk verloren gaat", zegt Duijzer. Want de realiteit is dat de organisatie twijfelt over het voortbestaan, als vrijwilligers uitblijven. "Mensen denken dat het altijd wel weer goed komt, maar dat is dus niet zo. We kunnen niet zonder vrijwilligers."

http://www.avondvierdaagsenieuwendijk.nl

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK