Logo hetkontakt.nl/heusdenenaltena

Giessens parkje gebaseerd op historie

  •   364 keer gelezen

GIESSEN • Buurtbewoners hebben woensdag samen met wethouder Paula Jorritsma het parkje bij De Looveling (Hogelandstraat/Burgstraat) in Giessen officieel in gebruik genomen.

Het ontwerp van het parkje, waarvoor omwonenden en gemeente samen rond de tekentafel zaten, is gebaseerd op de bijzondere archeologische vondst die gedaan is voor de start van de bouw van De Looveling.

De regioarcheologen legden er samen met Archeologische Vereniging Land van Heusden en Altena delen bloot van een dertiende-eeuwse waterburcht. Er is gekozen voor een natuurlijke uitstraling van het parkje, waarbij vormen in het parkje verwijzen naar de waterburcht.

Het parkje heet sinds 1972 het J.N. Scholtenhof. De naam wordt in ere hersteld en zichtbaar op een informatiebord dat na de zomer bij het parkje komt te staan.

Ter gelegenheid van de ingebruikname van het parkje heeft de gemeente Woudrichem een boekje uitgegeven met een boeiende toelichting op de archeologische vondst. Het boekje is geschreven door dr. Hans Koopmanschap (programmabureau RWB) en geïllustreerd door Alies Broekhuizen. 

Het boekje werd woensdag door de wethouder uitgereikt.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK