Henk Schouten staat aan het hoofd van het 125-jarige Schouten Europe in Giessen.
Henk Schouten staat aan het hoofd van het 125-jarige Schouten Europe in Giessen. Foto: Frans-Jan Fortunati

Minister Schouten heropent pand Schouten op jubileumdag

Algemeen 955 keer gelezen

GIESSEN • Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten komt op donderdag 28 juni het verbouwde pand 'De Waagh' van familiebedrijf Schouten in Giessen heropenen.

Schouten Advies, Schouten Certification, Nutrilab en Schouten Europe vieren dit jaar het 125-jarig bestaan van het Schouten familiebedrijf en de heropening van 'De Waagh'. Naast een nieuwe entree en nieuwe spreekkamers is er onder andere een nieuw R&D centre voor Schouten Europe gerealiseerd.

Opening
Op donderdag 28 juni zal er vanaf 14.15 uur een feestelijke jubileummiddag worden gehouden voor zakelijke relaties. Minister Schouten houdt rond 15.30 uur een toespraak en heropent het pand.

Open dag
Op zaterdag 30 juni is er van 10.00 – 16.00 een open dag voor (oud)-werknemers, familieleden, buurtbewoners en overige relaties.

125 jaar
Dit jaar bestaat het Schouten familiebedrijf uit Giessen 125-jaar. In 1893 is het familiebedrijf gestart als bakkerij in de Burgstraat in Giessen. Daarna is de familie jarenlang actief geweest in de handel van (plantaardige) grondstoffen en veevoeders.

Op dit moment zijn er vier takken van het Schouten familiebedrijf werkzaam aan de Burgstraat in Giessen:

• Schouten Advies is een ervaren specialist in kwaliteitszorgsystemen. Zij adviseren en begeleiden bedrijven actief in de levensmiddelen- en diervoedersector.

• Schouten Certification is een onafhankelijke certificatie instelling, die bedrijven in de keten van levensmiddelen, diervoeders en co-substraten ondersteunt met objectieve en deskundige audits en inspecties.

• Nutrilab is een gespecialiseerd laboratorium, een partner in voedselveiligheid voor bedrijven en organisaties actief in de verwerking, productie en controle van voedingsingrediënten en -producten.

• In 1990 is Schouten Europe gestart met de ontwikkeling, productie en verkoop van vegetarische producten op basis van plantaardig eiwit. Zij leveren deze producten naar retail, foodservice en industrie in meer dan 40 landen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 22 uur geleden
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws gisteren
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden