Afbeelding

Mirre en Josefine derde bij Hamarithi

Sportt 709 keer gelezen

AALST • Sportvereniging Hamarithi hield vrijdagavond met haar selectie turndames en jong talent de clubkampioenschappen. Bij de bovenbouw won Fleur Danklof en bij de onderbouw won Marit van Herp. Mirre van der Nat en Josefine 't Lam uit Giessen werden derde.

In de eerste wedstrijd kwamen de jongste talentjes in actie. Daar behaalde Aida de Bijl de hoogste score, gevolgd door Charlotte van Boggelen en op nummer 3 Luna Burnet. Bij de pré-instap-categorie en instap was Eva van de Werken de beste, gevolgd door Danielle de Keizer en Mirre van der Nat. Deze jonge Giessense traint al enkele jaren bij Hamarithi. Volgend jaar start zij haar eerste officiële wedstrijdseizoen. Ze zal hoogstwaarschijnlijk in de instap N3 uitkomen. Lieke Hermes was de beste bij de pupillen 1 en 2 D niveau. Esmeralda van Lopik werd tweede en Mirthe van der Schans derde.

De categorie pupillen 1 en 2 N niveau was een volle groep turnsters. Overtuigend won Marit van Herp hier. Tweede werd Marjorie Brandsma en derde Josefine 't Lam uit Giessen. Naast deze mooie derde plaats behaalde zij dit seizoen het kwart NK bij de pupillen 1 N2.
Bij de jeugd D was Eline van Zandvliet de beste, tweede werd Aylin Compen en derde Roosmarijn Groeneveld. Hannah van Boggelen won het goud bij de jeugd in de N niveaus. Dana Jooren werd tweede en Angelica Westerlaken derde.

Spannende wedstrijd
Bij de bovenbouw 3e divisie was het een spannende wedstrijd. Alles lag zeer dicht bij elkaar. Fleur Danklof won met 0,05 verschil het goud, Valérie Brandsma zilver en Vera Westervoort brons. Tessa van Dalen werd vierde. Nadine Vervoorn en Rosalie 't Lam turnden naar plaats 5 en 6. Ook Rosalie komt uit Giessen.

Zij kwam verdienstelijk in actie na de afgelopen weken last gehad te hebben van een vervelende blessure. Volgende week mag ze haar vloeroefening nog een keer laten zien in de toestelfinale. Marieke van den Broek won bij de keuze divisie 4/5. Aukje de Haan werd tweede en Kim van Wijk derde. Iris van de Werken was vierde en Esra Kostense eindigde als vijfdee. Esra komt uit Rijswijk en behaalde deze week een nog belangrijker resultaat, namelijk haar diploma.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden