Afbeelding

Corine Verweij trekt zich terug van kieslijst Progressief Altena

Algemeen 1.364 keer gelezen

NIEUWENDIJK • Corine Verweij staat 21 november niet op de kieslijst voor Progressief Altena.

De Nieuwendijkse politica en huidig fractievoorzitter van Progressief Altena in Werkendam heeft zich teruggetrokken, zo meldt ze op haar weblog

"Na bijna dertien jaar zal ik op 1/1/19 met weemoed afscheid nemen van de actieve politiek. Dat is niet zoals ik dat zelf op voorhand bedacht had. Heel graag had ik samen met anderen de gemeente Altena vormgegeven, het mooie programma van Progressief Altena handen en voeten gegeven en onervaren mensen op weg geholpen in de politiek. Het heeft niet zo mogen zijn."

Verweij is teleurgesteld dat het bestuur van Progressief Altena voor haar een niet-verkiesbare plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor ogen had.

Vraagtekens
"Een motivatie werd aanvankelijk niet gegeven, de communicatie verliep, bij herhaling, onzorgvuldig en bij het proces kun je vraagtekens zetten. Dit maakte dat ik de eer aan mijzelf heb gehouden en mij als kandidaat heb teruggetrokken. Met veel pijn in het hart dus geen politiek voor mij in de nieuwe gemeente Altena", schrijft ze.

Tot de herindeling blijft Verweij zich wel in zetten voor de nieuwe gemeente. "Samen met mijn zeer gewaardeerde collega's Anne Nieuwenhuis en Christian Alderliesten zal ik de komende zeven maanden aan de weg blijven timmeren en zal ik scherp blijven op alle voorstellen die klaargezet worden voor de nieuwe gemeente."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden