Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Aalburg werkt aan zienswijze tegen plannen extra gaswinning

Algemeen 543 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • De gemeenten Aalburg en Waalwijk werken samen aan een zienswijze tegen de plannen van het Canadese bedrijf Vermilion Energy om tot 2026 gas te blijven winnen en te fracken in het gebied Waalwijk-Noord.

Een zienswijze is de enige formele stap die de gemeenten kunnen zetten, zegt de Aalburgse wethouder Pim Bouman. In oktober bracht Aalburg al een terughoudend advies uit aan het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De gemeente maakt zich onder andere zorgen over eventuele bodemdaling in het gebied en over de chemicaliën die in de bodem achter blijven als gevolg van het fracken. 

"Ik neem aan dat Vermilion het advies wel heeft gelezen, maar daarmee niks kan of wíl doen", zei Bouman dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering in antwoord op vragen van het CDA.

Zwaansheuvel
Fractievoorzitter Arno Bouman maakte meteen van de gelegenheid gebruik om navraag te doen naar de activiteiten van Vermilion aan de Zwaansheuvel, waar het bedrijf de werkzaamheden in 2016 vooralsnog staakte. Wethouder Bouman zegde toe daarover contact te leggen met Vermilion. "Maar ik ga ervan uit dat de Zwaansheuvel niet op korte termijn in gebruik wordt genomen", aldus de wethouder.

De plannen voor de extra gaswinning bij Waalwijk-Noord, een winningsgebied dat ook de gemeente Aalburg raakt, liggen tot en met 4 juli ter inzage bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Tom Oostra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden