De Altena Regatta werd flink gepromoot tijdens de Aelse Dag in Andel.
De Altena Regatta werd flink gepromoot tijdens de Aelse Dag in Andel. Foto: Jan Noorlandt

Werkendam gaat als eerste sloep bouwen

Algemeen 829 keer gelezen

WERKENDAM • Werkendam is het eerste dorp in Altena dat aan de slag gaat met de bouw van een eigen sloep voor de Altena Regatta.

De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem hebben 7500 euro toegekend aan de Stichting Altena Regatta, zodat in principe de eerste drie kernen aan de slag kunnen met een bouwpakket van een St. Ayles Skiff. Zo'n pakket kost 5000 euro, waarvan de helft door de bouwers zelf bij elkaar gebracht moet worden.

In Werkendam hadden ze het dankzij de plaatselijke watersportvereniging vrij snel rond, zegt Yvonne Boekraad van de stichting. "De watersportvereniging heeft de middelen in huis en bovendien een bouwplaats om de sloep te bouwen", zegt ze. Ook Sleeuwijk en Oudendijk zijn van plan om snel te starten met hun St. Ayles Skiff, maar in deze dorpen moet eerst het benodigde sponsorgeld nog binnen gehaald worden.

De drie gemeenten willen het icoonproject vervolgens 'trapsgewijs' uitrollen. "We stellen voor steeds een beperkt aantal boten financieel te ondersteunen, zodat de organisatie kan starten en er een zwaan-kleef-aan -effect ontstaat, waarmee steeds meer kernen willen meedoen aan het project", zo stellen de colleges van B&W. De belangstelling voor de Altena Regatta is vooralsnog mondjesmaat, maar de stichting wil daar verandering in brengen.

St. Aels Skiff
Zo werd de St. Ayles Skiff nog flink gepromoot tijdens de Aelse Dag in Andel. "Daar is een groep mensen nu enthousiast geworden om een St. Aels Skiff te bouwen", zegt Boekraad lachend. Ook in Almkerk en binnen de gemeente Aalburg hoort de stichting positieve geluiden. "Watersportvereniging Trident doet dan wel niet mee, maar deze club heeft wel de faciliteiten. In Wijk en Aalburg zou een groep bouwers dus makkelijk aan de slag kunnen, als een aantal mensen maar de schouders eronder zet."

Inzet is nog steeds om de eerste Altena Regatta te laten plaatsvinden in 2019. "Dit project is te mooi om los te laten", stelt Boekraad.

Tom Oostra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 9 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 23 uur geleden
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
A27 dit weekend weer dicht richting Utrecht tussen Hooipolder en Gorinchem Nieuws 24 apr, 14:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden