Afbeelding

Barbecue eerste stap om Hankse Vogelbuurt te verbinden

Algemeen 1.275 keer gelezen

HANK • Voor alle inwoners van de Vogelbuurt en de aangrenzende straten nabij de speeltuin van Hank wordt op zaterdag 23 juni een een grenzeloze proeverij en barbecue in American Style georganiseerd.

Een gelegenheid om elkaar te ontmoeten, samen een drankje te drinken en een hapje te eten. "Na de spanningen rondom brandstichtingen in de Vogelbuurt, is het tijd om te werken aan meer eenheid, rust, veiligheid en saamhorigheid in de Vogelbuurt", zo laat het buurtpreventieteam, dat de activiteit samen met de gemeente Werkendam en Woonlinie organiseert, weten.

De bedoeling is dat mensen onder het mom van 'samen delen' iets te eten of te drinken op de gezamenlijke eettafel neerzetten. De grenzeloze proeverij moet voortkomen uit de grote diversiteit aan gerechten.

Begrip en respect
"De Vogelbuurt kent Hankse bewoners, inwoners afkomstig uit andere plaatsen en andere landen. Elke plaats, elke provincie, elk land kent eigen producten en cultuur gebonden gerechten. Wij willen die producten en gerechten graag bijeen brengen om zo te kunnen proeven van elkanders gerechten. Proeven van andere culturen kan binding, begrip en respect opleveren. Daarom nodigen wij alle inwoners graag uit, ongeacht afkomst. Sommige inwoners zijn onze taal nog niet zo eigen, lezen mogelijk de weekbladen niet, leg dit verhaal uit en nodig elkaar uit."

Binnenkort ontvangen inwoners een uitnodiging in de bus. Mensen die meer informatie willen of nog ideeën hebben kunnen terecht bij Ton Damen via tonydamen@live.nl 06-40416673.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 22 uur geleden
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden