Afbeelding

Ambulancepost Almkerk open voor publiek

Algemeen 1.118 keer gelezen

ALMKERK • RAV Brabant Midden-West-Noord stelt haar nieuwe ambulancepost in Almkerk op zaterdag 26 mei open voor publiek.

Normaal is een ambulancepost geen openbaar gebouw, maar tijdens de open dag kunnen bezoekers een kijkje komen nemen. Ook staan verschillende hulpverleningsvoertuigen opgesteld.

Ambulancehulpverleners geven demonstraties met een reanimatiepop en de brancard en voeren testen uit, zoals het meten van de bloeddruk. Ook zijn er verschillende activiteiten voor de kinderen. De open dag vindt plaats van 11:00 tot 16:00 uur in het gebouw aan de Sportlaan 168 in Almkerk.

Brandweer en politie
De brandweer en de politie werken ook mee aan de open dag. Om 12:00 uur en 15:00 uur zijn er op het buitenterrein demonstraties, waarbij uitleg wordt gegeven over wat er allemaal komt kijken bij een hulpverlening. Het was een lang gekoesterde wens van de RAV om in het land van Heusden en Altena een meer strategisch gelegen ambulancepost te hebben voor de regio Woudrichem-Werkendam.

Dankzij de bereidwilligheid van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem werd in Almkerk een geschikte locatie gevonden om een nieuwe ambulancepost te bouwen. Op deze post, die eind vorig jaar officieel geopend werd, staat 24 uur per dag een ambulance. Daarnaast heeft de RAV in de brandweerkazerne in Genderen een zogenaamde satellietpost ingericht. Dit is een extra locatie waar overdag een ambulance staat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden