Afbeelding
Foto: aangeleverd

Rabobank Altena en Bommelerwaard willen samengaan

Algemeen 907 keer gelezen

REGIO • Rabobank Altena en Rabobank Bommelerwaard willen samengaan. Schaalvergroting is nodig om de bank financieel gezond te houden. Tegelijk is lokale betrokkenheid juist een sterk punt van de Rabobank. Daar wordt dan ook extra goed naar gekeken.

De vestigingen van Rabobank Bommelerwaard blijven op de huidige locaties. Per 1 januari 2019 is het huidige pand van Rabobank Altena verkocht aan de nieuwe gemeente Altena. De dienstverlening van Rabobank Altena blijft aan de Sportlaan 170 in Almkerk.

Sterker
De samenvoeging moet een nog sterkere bank opleveren die ook in de nieuwe vorm een stevige binding houdt met de gebieden Altena en de Bommelerwaard. Gebieden die qua karakter veel op elkaar lijken. Ook hoopt de bank door de fusie een aantrekkelijke werkgever te blijven. Tegelijkertijd is voldoende schaalgrootte een randvoorwaarde om gezonde financiële prestaties te blijven leveren. 

"Klanten kennen ons als een bank met een sterke regionale binding. Om dit ook op de langere termijn te waarborgen, is deze samenvoeging noodzakelijk", zegt Jaap Breugem, directievoorzitter van Rabobank Bommelerwaard.

De komende maanden worden medewerkers en ledenraadsleden intensief betrokken bij de voorbereidingen van de samenvoeging. Joan Wassink, directievoorzitter van Rabobank Altena: "Door mee te denken leveren zij een belangrijke bijdrage aan de uiteindelijk te vormen bank." 

Lokaal betrokken 
Eén van de belangrijkste opdrachten die de ledenraad de banken meegeeft, is het zorgdragen voor lokale maatschappelijke betrokkenheid. Dat is waar de Rabobank zich in onderscheidt. Als het gebied waar de bank actief is groter wordt, moeten daarvoor andere samenwerkingsvormen ontwikkeld worden.

Herkenbare gezichten
"Onze kennis van de lokale markt houden we op peil door ons actief te bewegen in de lokale netwerken. Met herkenbare gezichten en vaste aanspreekpunten. Ook blijven we met sponsoring en het coöperatiefonds ons steentje bijdragen aan regionale initiatieven", aldus de beide directievoorzitters.

Het streven is dat dat de ledenraden in oktober instemmen met de daadwerkelijke samenvoeging.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden