ACKC versloeg zaterdag de nummer twee in de derde klasse.

Winst voor wisselvallig ACKC

Sport 209 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft zaterdag tegen Ventura Sport de teleurstellende nederlaag eerder dit seizoen weggewerkt.

In Almkerk werd het 20-14. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor de Almkerkers en er was al snel een 3-0 voorsprong. Natuurlijk konden de tegenstanders dit niet toelaten en was het al weer betrekkelijk gauw 3-2 geworden. Ondanks het overwicht van ACKC werd er slordig gespeeld en wist de thuisclub in het eerste kwart van de wedstrijd de minimale voorsprong maar moeilijk te behouden.

Niet geconcentreerd
Daar kwam nog bij dat eerst Arné van Herwijnen tweemaal en even later ook Wietze de Vries onvoldoende geconcentreerd waren bij het nemen van een strafworp. Hierdoor werden drie zekere doelpunten gemist. Even later leek het er op bij een 5-4 voorsprong dat na scores van Stef Mommers, Wietze de Vries en Natasja Kuipers de definitieve genadeklap al was gegeven. Toch kwamen de bezoekers uit Strijen door vooral zwak ACKC-spel weer helemaal terug in de wedstrijd en kon er bij een stand van 8-7 worden gerust.

In de beginfase van het tweede bedrijf kwam het er nog niet echt uit wat in de kleedkamer was besproken. ACKC kwam voor het eerst in de wedstrijd op achterstand (8-9), maar het was van hele korte duur. Langzamerhand ging het lopen bij de Almkerkers. Het waren Arné van Herwijnen, Wietze de Vries en captain Marlies Kant die in een relatief korte tijd korte metten maakten met de tegenstander. De achterstand werd helemaal weggepoetst en omgezet in een 15-10 voorsprong met nog een kwartier te spelen.

Coach Den Hartog haalde de dit keer minder uit de verf komende Stef Mommers naar de kant en bracht met Marvin van de Berg wat meer dynamiek in het ACKC-spel. De gasten waren leeg gespeeld, maar wisten toch zo nu en dan nog een doelpuntje mee te pikken. In de laatste minuten werden Arné van Herwijnen en Sabine Meerman nog gewisseld voor Coen de Peuter en Amber de Ruyter.

Slotakkoord
Het slotakkoord was duidelijk voor ACKC, waarbij invaller Marvin van de Berg door in de laatste minuten twee maal te scoren een belangrijke duit in het zakje deed. Het verlies van de uitwedstrijd was rechtgezet, ACKC won uiteindelijk van de nummer twee in de 3e klasse met 20-14. Na negen wedstrijden heeft ACKC 10 punten verzameld en staat vierde op de ranglijst met nog mogelijkheden genoeg om op te klimmen. De volgende wedstrijd op zaterdag 21 april gaat ACKC op bezoek in Maasdijk, waar het uitkomt tegen Dijkvogels.

Thuis werd er nog een mooie overwinning van 17-11 geboekt en bij winst doet ACKC hele goede zaken richting de bovenste plaatsen, zeker omdat de nummer twee van de competitie mogelijk ook kan promoveren. De wedstrijd op het sportveld van Dijkvogels begint om 15:30 uur.

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18