Jimmy van Leeuwen op weg naar nieuwe score.

Virtus behaalt final four dankzij kalme Jimmy van Leeuwen

Sport 534 keer gelezen

WERKENDAM • Dankzij een overwinning op Attacus heeft Virtus de final four bereikt en is de titel nog altijd in zich voor de Werkendammers.

In een wedstrijd met twee gezichten trok Virtus tegen nummer drie Attacus uiteindelijk toch aan het langste eind. Virtus speelde tegen Attacus in het eerste kwart hogeschoolbasketbal (29-17), maar de lijstaanvoerder was tegen de nummer 3 in het vierde kwart de weg helemaal kwijt.

Het was te danken aan Jimmy van Leeuwen dat Virtus toch nog de zege pakte.

De Werkendammers startten nog wel overdonderend en speelden ongetwijfeld het beste kwart uit de competitie. Attacus werd overlopen. De ruststand gaf vertrouwen voor een goede einduitslag: 39-28. Na de rust pakte Virtus de draad weer op van het eerste kwart. Schitterende passes van Peter van der Stelt op medespelers lieten mooie scores zien.

Spektakel
Spektakel kwam van Patrick Both toen hij hoogvliegend onder de ring door een mislukt schot uit de lucht pakte en vervolgens half draaiend twee punten liet noteren. Virtus sloot relaxed het derde kwart af: 69-49. Totaal onverwachts verliep het laatste kwart bijna desastreus af. In zeven minuten tijd wisten de Werkendammers het net niet te vinden. De koploper leek verlamd van angst. Geen pass lukte meer en het schot viel niet.

Totdat Jimmy van Leeuwen dus opstond. IJzig kalm scoorde hij 100 procent vanaf de vrijeworplijn, bij een wel erg linke tussenstand van 76-70, met nog twee minuten te spelen. Hierdoor kreeg Virtus weer wat lucht: 80-70.

Rustig
Virtus speelde de wedstrijd vervolgens rustig uit en kon de kleedkamer in met de gedachte dat de final four binnen was en het kampioenschap nog steeds binnen handbereik ligt. De wedstrijd in De Crosser eindige in 82-73.

Dit weekend wacht de zware uitwedstrijd tegen Wyba uit Nijmegen.

• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 4 uur geleden
• Na de prijsuitreiking van de jeugd was het tijd voor de senioren.
Succesvol Rondje Almkerk: 1319 euro ingezameld voor Roparun Sport 20 uur geleden
• Linn, Noor en Lenn op de Framerunning Cup van de Dirk Kuijt Foundation
Eerste officiële wedstrijd en persoonlijke record voor framerunners Altena Road Runners Sport 21 uur geleden