ACKC kan koploper niet verrassen

Sport 341 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft zaterdag niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen koploper OZC uit Rotterdam.

In Almkerk eindigde het duel in 24-28. Al binnen vijftien seconden in de eerste de beste aanval kwam ACKC via Sabine Meerman op voorsprong, maar OZC liet daarna in enkele minuten zien dat het terecht de koploper is.

De bezoekers zetten binnen een paar minuten de achterstand om in een 1-5 voorsprong. ACKC-coach Den Hartog was ziedend op zijn ploeg. Het vooraf in de kleedkamer afgesproken concept werd totaal niet opgevolgd. ACKC kon via Millenaar en De Vries nog wel wat terug doen, maar weer was dit voor even. In een periode van een minuut of vijf liepen de gasten steeds verder uit, mede geholpen door het tweemaal missen van een strafworp door Arné van Herwijnen.

Grimmiger
De wedstrijd werd bovendien wat grimmiger en de scheidsrechter kon daar heel moeilijk mee overweg. De leidsman besloot tweemaal een gele kaart uit te delen. Eerst aan een OZC-speler en nog geen minuut later zag Rik Millenaar geel voor zijn ogen verschijnen. Beide spelers kregen de prent voor aanmerkingen op de scheidsrechter.

Inmiddels was de stand 3-10 geworden en kon ACKC in die periode weinig terug doen. Wel kwamen de groen-witten nog terug naar 9-14, tien minuten voor rust. OZC wist niet van ophouden en breidde de voorsprong tot 11-19 uit bij rust. In het tweede bedrijf moest er uit een ander vaatje worden getapt om niet helemaal weggespeeld te worden. Dat lukte ook.

Slordiger
De gasten werden wat slordiger, terwijl ACKC met de nodige inzet wat meer vat kreeg op de wedstrijd. Na een kwartier, bij een stand van 16-22, werd Arné van Herwijnen, die een ongelukkige wedstrijd speelde, naar de kant gehaald en vervangen door Frank Bakker. ACKC deed in deze fase niet meer onder aan de koploper en kon via de drie betere spelers deze wedstrijd - Sabine Meerman, Stef Mommers en Wietze de Vries - de stand met 19-24 weer een wat beter aanzien geven.

Maar toch was de wedstrijd gespeeld. ACKC kon zich alleen nog het doel stellen dat ze er geen dertig om hun oren zouden krijgen. Den Hartog bracht Amber de Ruyter voor Sabine Meerman en Marvin van den Berg voor Frank Bakker. De doelpuntrijke wedstrijd eindigde uiteindelijk in 24-28.

De eerstvolgende wedstrijd wordt op zaterdag 14 april weer op het eigen terrein sportpark in Almkerk afgewerkt. Deze keer is Ventura Sport uit Strijen de tegenstander. In de uitwedstrijd werd nog onnodig verloren. De wedstrijd begint om 15:30 uur.