Afbeelding

Geen verkiezingen in Altena, tóch stemmen

Algemeen 424 keer gelezen

REGIO • Inwoners van Altena kunnen woensdag 21 maart toch naar de stembus, ook al zijn er vanwege de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2019 nog geen gemeenteraadsverkiezingen.

De stembureaus in de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem zijn volgende week wel geopend, zodat mensen hun stem kunnen uitbrengen voor het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017, ook wel de Sleepwet genoemd.

Aalburg en Woudrichem hebben hiervoor allebei vijf stemlokalen ingericht; in Werkendam kunnen de inwoners in dertien stemlokalen terecht. De stemlokalen zijn geopend van 07:30 uur tot 21:00 uur. Alle inwoners hebben inmiddels een stempas gekregen om deel te nemen aan het referendum. 

Uitslag snel beschikbaar
De Altena-gemeenten verwachten dat de uitslag over het referendum vrij snel bekend zal zijn. Er zijn overal voldoende tellers beschikbaar. Zij hoeven maar twee stapels te maken met het tellen: voor of tegen. Dat gaat een stuk sneller dan wanneer de tellers alle kieslijsten moeten sorteren op politieke partij en op kandidaat.

In een groot deel van Nederland gaan kiezers woensdag 21 maart naar de stembus om hun stem uit te brengen voor de gemeenteraadsverkiezingen. De inwoners van Altena gaan vanwege de fusie op 21 november naar de stembus om de leden van de eerste gemeenteraad van Altena te kiezen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden