Afbeelding

Carnavalsvierders met speelgoedwapen aangehouden door politie op A27

112 915 keer gelezen

ALBLASSERWAARD/WERKENDAM • Twee carnavalsvierders werden vrijdagavond op de A27 bij Werkendam aangehouden omdat ze een speelgoedwapen in hun bezit hadden.

De politie kreeg vrijdag de melding dat er op de A27, uit de richting van Utrecht, een auto reed met daarin twee personen. Een van hen had een vuurwapen laten zien aan de melder. 

Agenten postten langs de snelweg en zagen de auto al snel voorbij komen. Het voertuig kreeg een stopteken bij de afrit Werkendam, waar de agenten een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte) zijn gestart. 'Dit betekent dat collega's met getrokken wapens een zogenoemde uitpraatprocedure uitvoeren', meldt de politie.

Wapen
Beide personen stapten meteen uit het voertuig en de bijrijder gooide een wapen weg. Hij riep daarbij dat het om een speelgoedwapen ging. 'Beide personen luisterden in eerste instantie totaal niet naar de commando's van de collega's. Uiteindelijk luisterden beide heren wel en konden ze worden aangehouden.'

Het waren een 26-jarige man uit Wijk Bij Duurstede en een 25-jarige man uit Amersfoort. Na onderzoek bleek het inderdaad om een speelgoedwapen te gaan. Beide heren waren onderweg naar het Brabantse om carnaval te vieren. 

Waarschuwingsschot
Dit had anders af kunnen lopen, benadrukt de politie. 'Collega's stonden op het punt om een waarschuwingsschot te lossen, omdat er in eerste instantie niet werd geluisterd.'

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden