Afbeelding

SKV wint van Utrechtse studenten

Sportt 403 keer gelezen

SLEEUWIJK • De Sleeuwijkse korfbalformatie speelde zaterdag thuis tegen de studentenkorfbalvereniging Hebbes uit Utrecht. Na een spannende wedstrijd trok de thuisploeg aan het langste eind: 16-13.

Door de afwezigheid van Sietske Post speelde het eerste van SKV in een gewijzigde opstelling. Het dameskoppel Nauta-Delleman verhuisde naar het eerste aanvalsvak en hun plek in de verdediging werd ingenomen door routinier Scherff en A-speelster Esther Vink. Laatstgenoemde is inmiddels een vertrouwd gezicht in het eerste team.

Schaakspel
Het duel was een mooi schaakspel dat vooral in verdedigend opzicht werd gekenmerkt door sterk spel. De ploegen hadden in de beginfase moeite tot goed uitgespeelde kansen te komen. Een voorzichtig aftasten was het gevolg. Het team uit Utrecht beschikt over een aantal zeer behoorlijke spelers met een goed loopvermogen, de Sleeuwijkse ploeg moet het voornamelijk hebben van ervaren spelers die zwakheden in de defensie snel in de gaten hebben en de geboden buitenkansjes verzilveren.

Exponent hiervan is Carin Nauta die vandaag weer een voortreffelijke partij speelde en in de eerste helft samen met haar vaste maatje Delleman het vak op sleeptouw nam. In het andere vak was het aanvallende spel van het gelegenheidsduo Scherff-Vink indrukwekkend. Op moeilijke momenten kwamen zij met belangrijke scores. Hoogtepunt was een prachtige omdraaibal van Vink waarmee zij het publiek op de banken kreeg.

Met een dik verdiende 7-6 stand werd er gerust. Waar het verdedigende spel dik in orde was, werd er in de rust gehamerd op een hoog baltempo en het zuinig omspringen met de energie. Een score van Hebbes binnen enkele score in de tweede helft bracht SKV bij de les. Een prachtige score van Scherff en een schitterend afstandschot van de van een blessure teruggekeerde Stefan de Jong luidden het offensief in.

Joost de Jong en Arne van Weelden gaven hieraan vervolg door van grote afstand het verschil op vier te brengen. Hoewel de Utrechtse ploeg geen gebrek aan strijdlust verweten kan worden was dit verschil voor hen niet meer overbrugbaar. De Sleeuwijkse ploeg wisselde veelvuldig, waarbij de hardwerkende Joost de Jong rust kreeg en junior Robin Duizer zijn invalbeurt bekroonde met een prachtig afstandschot.

De zeer verdienstelijk spelende Vink werd afgelost door Cristhel Duijzer. Na een roerige laatste paar minuten werd een verdiende 16-13 eindstand bereikt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden