ACKC maakt het koploper lastig

Sport 269 keer gelezen

ALMKERK • Voor de nog ongeslagen koploper Maassluis was het zaterdag billen knijpen tegen hekkensluiter ACKC. De Almkerkers maakten het de thuisploeg flink lastig en dat resulteerde in een enerverende partij korfbal, wel met als eindstand 25-22 in het voordeel van Maassluis.

Direct vanaf het begin was iedereen heel goed bij de les en nam ACKC zelfs brutaal een 3-0 voorsprong. Maassluis deed wel wat terug maar de Almkerkers lieten niet toe dat de thuisploeg echt de wedstrijd in handen nam.

Aansluiting
Steeds als Maassluis aansluiting dreigde te krijgen, was het weer ACKC dat in alle rust een aanval positief kon afronden. De laatste minuten voor rust kwam de thuisploeg echter behoorlijk terug en was er voor ACKC een periode waarbij de gecreëerde kansen niet werden verzilverd. In een tijdsbestek van vijf minuten was zelfs de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen en werd de rust bereikt met een 13-12 achterstand.

Al bij de eerste ACKC-aanval na de thee was het Marlies Kant die de ploegen weer naast elkaar bracht, al was dit in de volgende aanval al weer teniet gedaan. Het was duidelijk dat de Maasssluizenaren heel veel individuele klasse in huis hebben en de heren, met heel veel atletisch vermogen, konden in de loop van de tweede helft het verschil maken.

Na een kwartier stond er al een score van 20-16 op het bord. Er kwam een periode dat ACKC veel mogelijkheden kreeg, maar deze net niet kon afronden. Toch was de stand inmiddels wel weer 20-18. Verdedigend hielden de dames van ACKC heel goed stand. Dat bleek wel uit de scores in de tweede helft van Maassluis die voor honderd procent op naam van de heren kwam. Ook in de tweede helft was er weer een korte periode waarin wat werd verslapt.

Slordig
Verdedigend en aanvallend werd er wat slordig gespeeld, wat direct tot gevolg had dat de achterstand weer vergroot was met nog een minuut of vijf op de klok tot 24-19. ACKC liet zich zeker niet wegspelen en had nog een slotakkoord. Via Rik Millenaar, Marlies Kant en Natasja Kuipers werd er uiteindelijk na een enerverende partij korfbal een eindstand van 25-22 bereikt.

Komende zaterdag 13 januari komt ONDO (s'-Gravenzande) op bezoek in sporthal De Jager in Giessen.

Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 2 uur geleden
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21