Afbeelding
UPDATE

Twee arrestaties na autobrand in Veen

112 2.220 keer gelezen

VEEN • Een 48-jarige man uit Veen en een 29-jarige man uit Wijk en Aalburg zijn donderdagnacht aangehouden bij een autobrand in Veen.

De man uit Veen werd aangehouden wegens opruiing, de Wijk en Aalburger voor belediging. 

Rond middernacht werd op de kruising van de Witboonstraat en de Van der Loosstraat een sloopauto in brand gestoken. Omstanders keerden zich daarbij tegen de politie. Agenten werden met stenen bekogeld. Een surveillanceauto werd beschadigd. Er zijn geen agenten gewond geraakt.

Brandweer
Berichten dat ook brandweerlieden belaagd zouden zijn worden door de Brandweer Midden- en West-Brabant ontkracht. "We hebben ons werk gedaan en zijn daarna weer vertrokken. Voor de brandweer was dit geen bijzondere uitruk", aldus een woordvoerder.

Toezicht houdende agenten zagen wél dat een van de omstanders voor de lol een van de brandweerauto's klom. Terwijl agenten daartegen optraden, werd de situatie grimmig. Er werden extra politiemensen opgeroepen om ter plaatse hun collega's bij te staan.

Een man die de agenten ambtshalve kennen stond de boel flink op te stoken. Hij werd aangehouden voor opruiing. Daarna keerde een deel van het publiek zich tegen de agenten. Er werd met stenen en flessen gegooid. Er werd tegen een politie auto geschopt en er werd een spiegel vanaf geslagen. Een 29-jarige man uit Wijk en Aalburg vond het kennelijk nodig agenten te beledigen. Hij werd ook aangehouden.

Extra inzet
Rondom de jaarwisseling is het vaak onrustig in Veen. Ook afgelopen woensdagnacht werd er een auto in brand gestoken in het dorp. Zoals elk jaar zijn er deze dagen extra politiemensen ingeroosterd voor Veen, zo laat de politie weten.

Burgemeester Fons Naterop laat weten dat hij het betreurt wat er donderdagnacht in Veen is gebeurd, in het bijzonder richting de hulpverleners. Hij keurt het geweld van de relschoppers richting de politie dan ook volledig af. "De hulpverlenende diensten moeten hun werk zonder escalatie van omstanders kunnen uitvoeren", is zijn boodschap.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden