Afbeelding
Foto: aangeleverd

Derde plaats op districtswedstrijd voor Zilvermeeuw-turnster Femke Zegwaard

Sport 405 keer gelezen

SLEEUWIJK/HELLEVOETSLUIS - Femke Zegwaard heeft zondag een derde plaats overgehouden aan haar districtswedstrijd in Hellevoetsluis. Dit was tevens de eerste wedstrijd van het seizoen voor de turnster van Sportvereniging Zilvermeeuw Altena.

Zegwaard kwam daarin in actie in de categorie Jeugd 1 N4. Ze maakte haar start op het toestel sprong. Aangezien ze teveel power over had aan het eind, verliep de landing wat slordig. Zodoende sloot ze het eerste onderdeel met 12.050 af.

Na sprong mocht Zegwaard haar beste beentje voorzetten op de brug. Ze liet een mooie, strakke en zeer overtuigende oefening zien waarmee ze met een 13.300 de eerste plaats mocht opeisen. Na dat hoogtepunt mocht de Zilvermeeuw-turnster zich bewijzen op het toestel evenwichtsbalk. Ook hier turnde zij een nette oefening, maar dankzij een val eindigde ze hier met een 9.576.

Als laatste mocht ze zich melden voor het toestel vloer, waar veel op was geoefend. Zegwaard kreeg loon naar werken, want ze mocht met een 12.800 ook op dit onderdeel de eerste plaats opeisen. Die resultaten bij elkaar opgeteld leverden haar allround de derde plaats op.

Martin van Hemert

Freelance-redacteur Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden