Elena Poppelaars won haar wedstrijd in het modderige Bleskensgraaf.
Elena Poppelaars won haar wedstrijd in het modderige Bleskensgraaf. Foto: Jan de Bruin

Twee eerste plaatsen voor regionale rijdsters tijdens Wintercompetitie

Sport 505 keer gelezen

SLEEUWIJK/GIESSEN - Twee regionale mountainbikesters hebben in hun categorie een eerste plaats binnengesleept. Tijdens de Wintercompetitie-wedstrijd in Bleskensgraaf kwamen Elena Poppelaars en Fenna Hoegee als eerste over de finish.

Afgelopen zaterdag was de Wintercompetitie voor de eerste te keer te gast in Bleskensgraaf. In samenwerking met Oranjevereniging Oranje Boven en onder toeziend oog van parcoursbouwer Jan Bassa is aan de Weideweg op een braakliggend stuk grasland een fraai parcours uitgezet. Aan creativiteit geen gebrek. Er werd een complete brug gebouwd van ontelbare pallets die de renners over een auto lieten rijden.

Een passage door open containers en de nodige bergen grond gaven de renners het gevoel dat ze in een berglandschap reden. Met piket palen en rood-wit lint was op een beperkte ruimte een slingerend parcours uitgezet. Bij Carwash konden de fietsen na afloop gratis worden afgespoten. Dat bleek achteraf geen overbodige luxe. Alles was prima voorbereid, maar de organisatie had uiteraard geen invloed op het weer.

De regen van de afgelopen dagen had het parcours zo drassig gemaakt dat enkele stroken ongebruikt moesten blijven. Naarmate de wedstrijd vorderde veranderde het parcours in een glibberige modderbaan waar geen gras meer te bekennen was. Op sommige stroken was niet meer te fietsen en waren de betere lopers in het voordeel. Enkele felle regenbuien bij een temperatuur van drie graden maakten het er voor de jeugd niet prettiger op. Toch meldden zich weer veel deelnemers aan de start. Anders dan bij voetbal komt het woord 'afgelasten' bij wielrennen niet ter sprake.

In de E-klasse, de categorie voor jeugd van 11 en 12 jaar, kwamen 29 deelnemers in actie. Bij de meisjes won Elena Poppelaars. De Sleeuwijkse won haar wedstrijd voor Merel Hartog uit Giessenburg en Lotte Griep uit Oosterhout.

Bij de D-klasse, de categorie voor jeugd van 13 en 14 jaar, stonden 21 deelnemers aan het vertrek. Met Fenna Hoegee uit Giessen kende de meisjeswedstrijd een winnares uit de regio Land van Heusden en Altena. Ze liet daarmee Geerie de Bruin uit Hardinxveld en Melanie Bron uit Schelluinen achter zich.

In de B-klasse was met Jacco van Mastrigt uit Nieuwendijk eveneens een regionale kanshebber afgevaardigd. De recreantenwedstrijd, waarin met 131 deelnemers de grootste groep in actie kwam, leverde een verrassende uitslag op. Erik van Zanten kwam namelijk niet verder dan de zevende plaats, waardoor hij zijn leiderstrui moest afstaan aan Van Mastrigt die op zijn beurt als vijfde finishte. Leon Slingerland ging er met de dagwinst vandoor. De volledige uitslagen en klassementen zijn te vinden op onderstaande website.

• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57
• Mika Schalken uit Dussen op het circuit in Assen.
Mika Schalken uit Dussen eindigt als vijfde op het circuit in Assen Sport 16 apr, 14:35