Afbeelding
Foto: Teus Admiraal
update

Altena College presenteert kersthit

Algemeen 1.468 keer gelezen

SLEEUWIJK • Op het Altena College in Sleeuwijk is vrijdag in de grote pauze de eigen 'kersthit' gepresenteerd.

"We hebben de hit in Het Klokhuis gepresenteerd voor de leerlingen. Dat is echt ontzettend leuk ontvangen", zegt Willem Jan van Klinken, docent Nederlands op het Altena College.

It's Christmas Time
In het kader van de jaarlijkse kerstmusical staan er dit jaar twee vragen centraal. De eerste vraag was of het mogelijk is om als school een kersthit te scoren. Het nummer met de toepasselijke naam 'It's Christmas time' wordt muzikaal begeleid door leerlingen die op viool, harp, saxofoon en trompet spelen. Daarnaast spelen ook de schoolband en Jeugdfanfare Altena JA! mee. 

Het nummer staat sinds vrijdagmiddag 13:00 uur online en is onder andere te vinden op de Facebookpagina van de school.

"Ik heb tijdens de presentatie in Het Klokhuis tegen de leerlingen gezegd dat ze zelf het succes in handen hebben. Het bericht moet natuurlijk zoveel mogelijk gedeeld worden via social media." Tot verbazing van Van Klinken is het nummer na een uur al tweehonderd keer gedeeld op Facebook. "En na 24 uur was dat al duizend keer. Inmiddels zitten we, maandagmiddag, bijna op 50.000 views. Dat is natuurlijk super!"

Qmusic
Ook de landelijke pers heeft de poging van het Altena College om een kersthit te scoren, opgepikt. "Editie NL en Hart van Nederland hebben er aandacht aan besteed. Vrijdagavond ben ik de uitzending van Qmusic geweest en is er een stukje van het nummer op de radio gedraaid."

Van Klinken is echter wel reëel. "De vraag is natuurlijk wanneer je een kersthit hebt gescoord. Dan moet iedereen je nummer kennen. En tja: wij zijn nu eenmaal een school en geen artiest en moeten werken met een beperkt budget. Maar toch: als we rond de kerst 100.000 views hebben behaald, dan hebben we ons doel bereikt. En daarvoor zijn we nu al aardig op weg!"

Kerstmusical
De andere vraag is in hoeverre de huidige beleving van kerst nog iets met het originele kerstverhaal te maken heeft. Deze vraag wordt beantwoord in de kerstmusical die voor leerlingen op 22 december gespeeld wordt. Examenleerlingen en belangstellenden zijn op donderdagavond 21 december om 19:30 en 20:30 uur van harte welkom. Kaarten zijn te bestellen via: es@altenacollege.nl.

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden