Rick Sonnema prolongeert nationale titel

Sport 470 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Karateka Rick Sonnema is zaterdag voor de tweede keer op rij Nederlands kampioen in de categorie onder 21 jaar geworden.

Ondanks dat Sonnema, die uitkomt voor Karate-do Academie Itosu uit Waalwijk, tijdens de voorbereiding op het Nederlands kampioenschap niet heeft kunnen trainen vanwege griep, was hij zaterdag fit genoeg om deel te nemen en om zijn titel met succes te verdedigen.

Na een spannende loting kwam Sonnema in de halve finale de uiteindelijke nummer 3 tegen. De Wijk en Aalburger won de spannende wedstrijd met 3-2.

Net als vorig jaar stond Sonnema dus in de finale op het NK. Een kans om zijn titel te prolongeren. Na een mooie en spannende finale won hij opnieuw met 3-2 en mag hij zich voor het tweede jaar op rij Nederlands kampioen noemen.

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 22 uur geleden
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18