Afbeelding

Drugs en wapens gevonden bij nachtelijke inval in Werkendam

112 2.578 keer gelezen

WERKENDAM • Bij een politie-inval in een horecazaak aan de Hoogstraat in Werkendam zijn vrijdagnacht drugs en wapens gevonden.

Het zou gaan om Cafetaria Marco, die zaterdag overigens wel gewoon geopend is, zo meldt de zaak via Facebook.

De inval werd gedaan door de specialisten van de Ondersteunings Groep. Nadat de zaak bevroren was konden agenten en rechercheurs naar binnen.

Voldoende informatie
Er was vanuit meerdere bronnen informatie bij de politie en gemeente binnengekomen dat er in het horecabedrijf aan de Hoogstraat na sluitingstijd zaken gebeurden die het daglicht niet konden verdragen. Als eerste werd regelmatig de sluitingstijd overschreden en verder zou er drugs verhandeld en gebruikt worden. Voldoende informatie om een inval voor te bereiden, aldus de politie.

De specialisten van de Ondersteunings Groep (OG) vielen om 2.30 uur het pand binnen. Om deze tijd moest de zaak allang gesloten zijn. Op dat moment waren er echter nog negentien mensen binnen.

Nadat de OG het pand veilig had verklaard werden alle aanwezigen onderzocht. Vijf klanten en de eigenaar van het bedrijf werden aangehouden voor het bezit van drugs en wapens. Vier klanten van 43, 24 en twee van 19 komen uit Werkendam en een klant van 21 komt uit Breda.

Tientallen grammen
In totaal werden tientallen grammen  en centiliters drugs aangetroffen, waaronder amfetamine, MDMA, GHB en hennep. Ook werden er een taser en een imitatievuurwapen gevonden. Wat opviel is dat verschillende klanten meerdere mobiele telefoons op zak hadden. Dat kan wijzen op drugsdealen, stelt de politie.

De aanpandige woning werd ook doorzocht. In die woning werden ook tientallen grammen harddrugs en een geldbedrag gevonden.

De informatie die is opgedaan is verstrekt aan de gemeente Werkendam. Die gaat alle mogelijke  bestuursrechtelijke stappen zetten om dit aan te pakken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 18 uur geleden
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 21 uur geleden
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden