Afbeelding

Dames Voltena onderuit in Tilburg

Sport 410 keer gelezen

NIEUWENDIJK/TILBURG • Het is lang geleden dat de dames van Voltena geen enkele set wisten te pakken, maar zaterdag tegen Volley Tilburg gebeurde het.

Vooraf was al bekend dat Tilburg goed uit de startblokken kan komen. Hierop voorbereid ging het begin van de eerste set gelijk op. Het continu wisselen van servicebeurt tussen Voltena en Volley Tilburg betekent dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn.

Wanneer Tilburg tien punten op het telbord heeft staan, maakt het team een sprint, waarbij Voltena achter blijft. De eerste set wordt aan de kant van Tilburg toegekend met een stand van 25-22.

Identiek
Het verloop van de tweede set is vrijwel identiek aan de eerste set, alleen eindigt het tweede bedrijf in 25-20. De derde set wordt met een zichtbare verandering aan de kant van Voltena gestart. De sterke ballen die in de eerste twee sets ontbraken waren er weer.

Daarbij bleven de meiden passend de gehele wedstrijd staande. Het duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Met 16-16 is er alles mogelijk, maar de meiden van Voltena geven gas bij. Op een stand van 20-24 lijkt setwinst duidelijk, maar het lukte de meiden niet om deze set mee naar Nieuwendijk te nemen.

Eén punt
Eén punt mee naar huis nemen is het doel in de vierde set. Starten met een voorsprong werd volbracht, maar de Nieuwendijkers slaagden er niet in om deze voorsprong vast te houden. Veel rally's waren er voor beide kanten nodig om tot scoren te komen, wat tevens weer laat zien dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Maar ook de laatste set werd met 21-25 verloren.

Op zaterdag 25 november strijdt Voltena tegen het tweede damesteam van Sliedrecht Sport. Om 16:45 uur zijn de meiden weer te zien, ditmaal in Sliedrecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden