Afbeelding
Foto: Facebook

Formule 1-fan uit Wijk en Aalburg gaat ‘viral’ met Max Verstappen-painting

Algemeen 5.446 keer gelezen

WIJK EN AALBURG/ANDEL • De achterkant van een vrachtwagen van een bedrijf uit Andel met daarop de beeltenis van Formule 1-coureur Max Verstappen gaat momenteel 'viral'. Op diverse Facebookpagina's, waaronder de zeer populaire #GOMAX-fanpagina, wordt de foto dezer dagen volop geliked en gedeeld.

Formule 1-fan John Kwetters speelde al langer met het idee, maar deze week liet hij dan echt de daad bij het woord voegen.  

De Wijk en Aalburger die net als zijn broer Erik mede-eigenaar is van een handelskwekerij uit Andel, gaf een bevriende spraypaint-professional uit Schijndel de opdracht om een door hem uitgezochte afbeelding van Max Verstappen zo goed mogelijk na te maken op de achterkant van één van zijn trucks.

Verbluffend
Het resultaat binnen iets meer dan een dag was verbluffend, waarop Kwetters besloot de foto op Facebook te plaatsen met daarbij de tekst: "The special paint on the new lorry. What do you think?".

Sindsdien staat de telefoon in Andel roodgloeiend. "Het is echt niet normaal. Iedere keer als ik m'n telefoon pak, is het weer raak. Ik had wel verwacht dat veel mensen het leuk zouden vinden, maar zo extreem? Nee, dat had ik echt niet ingeschat. Iedereen blijft taggen, liken, delen. Ik vind het prachtig."

Kwetters, die ieder jaar een Grand Prix bezoekt, wil wel benadrukken dat het kunstwerk niks te maken heeft met reclame voor zijn bedrijf: "Nee, het is echt hobbymatig. Puur omdat ikzelf ontzettende fan ben van Max. Door Max leeft de hele sport weer op, zoals dat vroeger met Jos (Verstappen, red.) ook gebeurde. Toen vond ik dat ook al geweldig."

En de files die achter de in het oog springende truck gaan ontstaan, neemt Kwetters met veel plezier voor lief: "De truck gaat pas in januari rijden, maar we krijgen op Facebook nu al alleen maar hele leuke reacties, zoals 'Daar zou ik met plezier achter blijven rijden!' Dat is het leukst om te horen."

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden