Afbeelding

Nieuw bod op gemeentehuis heeft Aalburgs college niet bereikt

Algemeen 760 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Het bod dat Delean Ontwikkeling naar eigen zeggen heeft uitgebracht op het Aalburgs gemeentehuis heeft wethouder Arie van Loon nooit bereikt.

Volgens Van Loon doet een eventueel nieuw bod ook niet ter zake, want hij heeft een principeakkoord bereikt met de hervormde gemeente Wijk, waarvan in september bekend werd dat zij het gemeentehuis voor ongeveer 950.000 euro wil kopen. 

Delean Ontwikkeling, momenteel nog een bv in oprichting, heeft 1,1 miljoen euro over voor het pand, bevestigde projectontwikkelaar Lennart Visser dinsdag. 

"Maar ik heb altijd geleerd dat als je het onderste uit de kan wil, je vaak het deksel op de neus krijgt", aldus Van Loon dinsdagavond tijdens de behandeling van de laatste Aalburgse begroting.

Andere partijen
Hij reageerde daarmee op de inbreng van Progressief Altena, VVD, AltenaLokaal en Aalburgse Alliantie, die vraagtekens zetten bij hoe het verkoopplan zich tot nu ontwikkeld heeft en ook andere partijen in de gelegenheid willen stellen om een bod op het pand te doen. "Als het voorstel dat er nu ligt wordt aanvaard, doet u de gehele Aalburgse gemeenschap tekort", aldus VVD-fractievoorzitter Bert Bouman.

Van Loon is echter niet de enige die niet op de hoogte is van het bod van Visser en zijn twee compagnons. Ook partijgenoot Corné van Gammeren had de mails van Delean Ontwikkeling, die afgelopen vrijdag en maandag naar de griffier en een aantal fractievoorzitters zijn verstuurd, niet binnen gekregen. Bovendien bevreemdt het de SGP-fractievoorzitter dat de bieders zich niet rechtstreeks tot het college hebben gericht. "Het college was het juiste adres geweest. Iemand die een gemeentehuis wil kopen, had die aandacht serieus kunnen vragen." 

Onbehoorlijk bestuur
In zijn algemene beschouwing eerder op de avond had Shah Sheikkariem namens AltenaLokaal het college nog van 'onbehoorlijk bestuur' beticht, omdat Delean Ontwikkeling nog geen officiële reactie op het bod heeft gehad.

Progressief Altena wees Van Gammeren erop dat de burgemeester en de wethouders expliciet in de aanhef van de mails van Delean Ontwikkeling worden genoemd. "Ik snap dan ook niet waarom het college deze berichten niet heeft gehad", aldus fractievoorzitter Kees de Waal. "Als er een beduidend hoger bod binnen komt is dat de moeite waard om te onderzoeken. Een bod is een bod."

Een motie van De Waal, samen ingediend met AltenaLokaal, en een motie van vergelijkbare strekking van Wilfried Bouman namens de Aalburgse Alliantie om de verkoopprocedure te herzien haalden het uiteindelijk niet.

Tom Oostra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden