Afbeelding

Gemeente Woudrichem voorkomt 'massale vissterfte' in Rijswijkse Wiel

Algemeen 1.113 keer gelezen

RIJSWIJK • Doordat de gemeente Woudrichem een pompinstallatie in het Rijswijkse Wiel heeft geplaatst, is van veel vissen daar het leven gered.

Bij metingen van Waterschap Rivierenland is namelijk gebleken dat het zuurstofgehalte in het water dramatisch laag was. Hengelsportvereniging Groot Woudrichem had daarvoor al berichten gekregen dat er dode vissen aan de oppervlakte gezien waren. Enkele dagen later werd er een controle uitgevoerd.

Schrik
"Bij deze controle sloeg de schrik om het hart", laat de hengelsportvereniging weten. "Een grote hoeveelheid voorn, baars, karper en zelfs enkele snoeken waren aan de oppervlakte naar lucht aan het happen. Dit was goed mis."

Door de inzet van de pompinstallatie nam het aantal naar lucht snakkende vissen zienderogen af. Het zuurstofgehalte was nog niet op het gewenste niveau, maar was wel gestegen, aldus Groot Woudrichem.

Pluim
Drie dagen is er nog gecontroleerd en de situatie lijkt in positieve zin gestabiliseerd te zijn, tot grote tevredenheid van de hengelsportvereniging. "Door adequaat handelen en niet zeuren over de kosten is erger (lees: massale sterfte) voorkomen. De gemeente krijgt daarvoor een welverdiende pluim."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden