• ACKC heeft zaterdag punten laten liggen.

Zaalseizoen ACKC start met verlies

Sport 300 keer gelezen

ALMKERK • ACKC is het zaalseizoen zaterdag met een verliespartij begonnen.

In 's-Gravenzande trokken de Almkerkers nipt aan het kortste eind. Het werd uiteindelijk 21-17. Het ging in de beginfase, waarin beide ploegen elkaar aftastten, niet verkeerd en ACKC kon de stand met 4-4 in evenwicht houden.

De Westlanders liepen wel langzaam uit naar drie punten voorsprong, maar met rust was de stand opnieuw gelijk: 9-9.

In de tweede helft ging het in de beginfase weer gelijk op, maar de wedstrijd stokte in een periode waarin de scheidsrechter soms wel heel makkelijk over een weer de bal op de stip legde. Liefst acht keer in een tijdsbestek van een kleine tien minuten. Wietze de Vries miste namens ACKC en even later ook Frank Bakker.

Marnix Kammer kreeg er twee tegen en de thuisploeg wist ze wel te verzilveren. Later werden acties van Stef Mommers en Bakker nog afgestraft, terwijl alleen Marnix Kammer nog een keer een stip in een score omzette. Al met al moest ACKC in deze fase een achterstand van 15-11 goed zien te maken.

Laatste kwart
In het laatste kwart was er nog steeds weinig verschil. Alleen het maken van doelpunten werd toch effectiever uitgevoerd door de thuisploeg en uiteindelijk is dat alles waar het om draait. ACKC kon proberen wat het wilde, maar kon het gat van vier doelpunten niet meer dichten, ondanks de vele kansen en de twee wissels die nog werden in gezet.

Bij een stand van 19-16 kon Marnix Kammer de bal niet vanaf de stip verzilveren. Alleen Natasja Kuipers , Sabine Meerman en Rik Millenaar troffen nog de korf. De uiteindelijke uitslag van 21-17 was in het voordeel van thuisploeg ONDO.

Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 10 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 13 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25