Afbeelding
Foto: Cora van Rijswijk

Truckpullingteam Van Rijswijk staat voor debuut in Supersport-klasse

Sport 435 keer gelezen

REGIO • Na acht seizoenen in de sport-klasse te hebben gereden, is Team Van Rijswijk toe aan iets nieuws. Volgend jaar debuteert het team in de Supersport.

Het gerucht hing al eventjes in de lucht, maar zaterdag is het tijdens de sponsoravond dan officieel bekend gemaakt; Truckpullingteam Van Rijswijk maakt deze winter de overstap naar de VTN Supersport. Verrassend, aangezien het van oorsprong Wijk en Aalburgse team afgelopen jaar een minder goed seizoen beleefde. Na vier kampioenschappen op rij, moest Van Rijswijk het de voorgaande drie jaren doen met respectievelijk een derde, een tweede en een vierde plaats.

Peter-Jan van Tilborg nuanceert de zaken. De penningmeester van het team legt uit dat de overstap al langer in de planning zat en dat daar ook de verrichtingen van afgelopen seizoen onder te lijden hadden: "In de beginjaren was de concurrentie een stuk minder groot. De laatste jaren zijn er enkele trucks gebouwd die zeer competitief zijn. We hadden in het begin van dit seizoen de gedachte dat we dichterbij de top kwamen, maar na een aantal wedstrijden werd duidelijk dat er dan wel een andere turbo moest komen. We vonden dat we dat geld dan beter konden besteden in de winter."

De overstap naar de VTN Supersport kreeg overigens niet direct iedereen binnen het team enthousiast: "Er waren een paar teamleden met twijfels. 'Misschien kom je nooit meer op het podium', 'het is mooier om met een beker thuis te komen'. Maar we wilden eens iets anders proberen. Inmiddels hebben we het punt bereikt dat we uit deze klasse zijn gegroeid. Alle plussen en minnen zijn tegenover elkaar gezet en nu staan alle neuzen dezelfde kant op."

Anders
Team Van Rijswijk heeft in acht jaar tijd nog nooit een wedstrijd hoeven missen. Dat versterkt Van Tilborg in de gedachte dat de Mack-motor waarmee nu wordt gereden een zeer betrouwbare krachtbron is. "Er is alleen niet uitgekomen wat er uit moest komen. Dat kwam door diverse factoren. We gaan nu met twee turbo's rijden. We gaan met de twee intercoolers ook iets totaal anders doen dan andere teams. Volgens de ontwikkelingen moet dat beter zijn."

Een garantie daarvoor heeft Team Van Rijswijk overigens niet, waardoor nu al hooggespannen wordt uitgekeken naar maart 2018, wanneer in Nederhemert de zogeheten proeftrek op het programma staat. "We weten nog niet wat we van de motor kunnen verwachten maar we zijn ook niet teleurgesteld als we een keer een vijftiende plaats halen. Dat hoort erbij."

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Twintig weken wandelen in eigen buurt onder professionele begeleiding: het kan in Altena Nieuws 19 apr, 11:52
• Pontje Steur.
24e vaarseizoen van Pontje Steur gaat van start op Koningsdag Nieuws 19 apr, 11:49
Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 19 apr, 11:43

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden