Een BIZ in het centrum van Werkendam is een feit.
Een BIZ in het centrum van Werkendam is een feit.

Meerderheid stemt voor BIZ in centrum Werkendam

Algemeen 585 keer gelezen

WERKENDAM • De ondernemers in het centrum van Werkendam hebben bij de formele draagvlakmeting met meerderheid ingestemd met het plan voor een bedrijveninvesteringszone (BIZ).

Daarmee is de tweede BIZ in het Land van Heusden en Altena een feit en kan met ingang van 1 januari door de Stichting BIZ Centrum Werkendam worden gestart met het uitvoeren van de activiteiten uit het BIZ-plan. George van den Heuvel, voorzitter van de stichting, legt uit: "Wij zijn blij met dit resultaat en gaan samen met de ondernemers en pandeigenaren in het centrum met veel inzet en enthousiasme aan de slag om onze plannen ten uitvoer te brengen."

Uitslag vastgesteld
De gemeente Werkendam heeft woensdagmiddag de uitslag vastgesteld van de formele draagvlakmeting voor de bedrijveninvesteringszone in het Werkendamse centrum. "Door de BIZ kunnen de ondernemers en pandeigenaren in het centrum nu écht gezamenlijk activiteiten ontplooien", zegt wethouder Matthijs van Oosten. "Iedereen doet immers mee. Wij wensen de Stichting BIZ Centrum Werkendam heel veel succes met het uitvoeren van het plan en kijken uit naar de samenwerking met de stichting om de kwaliteit van het winkelgebied in Werkendam verder te verbeteren."

74 procent van de pandeigenaren en 61 procent van de gebruikers heeft een stem uitgebracht bij de draagvlakmeting. Van de pandeigenaren heeft 65 procent voor invoering van de BIZ gestemd. Bij de gebruikers van bedrijfspanden bedraagt het percentage voorstemmers 73 procent. Van alle stemmers heeft in totaal 68 procent voor invoering van de BIZ gestemd. Hiermee is er volgens de Wet BIZ sprake van voldoende draagvlak om de BIZ daadwerkelijk in te stellen.

Hoofddoel
Het hoofddoel van het plan BIZ Centrum Werkendam is om 'gezamenlijk en met alle belanghebbenden structureel verbeteren van de kwaliteit van het winkelgebied van Werkendam teneinde de functie als hét centrum voor recreatief winkelen in het Land van Heusden en Altena goed te kunnen vervullen. Dit moet leiden tot een attractief totaalaanbod in een aantrekkelijk, consumentgericht en winkelgebied voor de inwoners van de toekomstige gemeente Altena en de bezoekers van de regio.'

Activiteiten die de Stichting BIZ gaat uitvoeren hebben onder meer betrekking op het organiseren van evenementen, het creëren van een sfeervol, aantrekkelijk en veilig winkelgebied, marketing en promotie, het tegengaan van winkelleegstand, centrummanagement en structureel overleg met onder meer de gemeente Werkendam.

Dit alles met als doel om met alle ondernemers samen de kwaliteit van het centrum te verbeteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden