Afbeelding

Jonge Biesboschzwemmers blinken uit

Sport 329 keer gelezen

WERKENDAM • Bij wedstrijden in Sliedrecht en Oosterhout hebben jonge Biesboschzwemmers in totaal achttien persoonlijke records gezwommen.

Tijdens de clubkampioenschappen van ZVDO'74 in Sliedrecht en een limietwedstrijd van De Warande in Oosterhout hebben diverse Biesboschzwemmers meegedaan. In Sliedrecht kwamen tien zwemmers aan de start en zij waren goed voor tien persoonlijke records.

In Oosterhout wisten de zes zwemmers acht persoonlijke records te zwemmen. Bij beide wedstrijden vielen de prestaties van de jongste zwemsters op.

In Bronbad De Lockhorst te Sliedrecht wist Tess op de 50 rug-, school- en vrije slag haar beste tijden ruimschoots aan te scherpen. Op de rug- en schoolslag ging het om ongeveer vier seconden per onderdeel, terwijl ze op de vrije slag ruim een seconde van haar tijd haalde en voor het eerst binnen de 40 seconden wisten te finishen.

Voor Larissa Huisman en Lars de Kooter waren er twee tijdsverbeteringen, terwijl Nick en Rens Lisman en Margonda Versluis ieder één persoonlijk record wisten te noteren. Anne Lisman en Emma van der Spoel zwommen mooie tijden op afstanden die ze nog niet eerder hadden gezwommen.

Tijdens een drukke wedstrijd in Oosterhout wist Kathy Maas op de schoolslag drie persoonlijke records te zwemmen. Ze begon met de 100 meter en haar eindtijd was veertien seconden sneller dan ze ooit was geweest. Later op de 50 meter was ze opnieuw sneller dan haar nieuwe toptijd.

Sacha Maas en Romée van Rossem wisten beide op de 50 rugslag zich te verbeteren. Naast de rugslag wist Sacha ook de 100 vrije slag sneller dan ooit te zwemmen. J.P. van Rossem en Chimène Huisman wisten beide op een vrije slag afstand zich te verbeteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden