Werk van Martin Copier.
Werk van Martin Copier.

Fris, experimenteel werk te zien in Werkendam

Algemeen 319 keer gelezen

WERKENDAM • Op vrijdag 20 oktober van 8.30 uur tot 21.00 uur en zaterdag 21 oktober van 9.30 uur tot 17.00 uur wordt een tentoonstelling geopend met vernieuwend, fris en experimenteel werk van verschillende kunstenaars.

Het gaat om werk van Martin Copier, Ilze Heintz, Mirjam Withaar en Mike van de Berg. De tentoonstelling vindt plaats op twee locaties: In Galerie Martin Copier aan de Kruisstraat 24 in Werkendam en bij Baas Sfeervol Wonen aan de Vierlinghstraat 15 in Werkendam.

Eerder dit jaar was het werk van Martin Copier te zien in de tentoonstelling 'Geef me de ruimte' in museum Gorinchem en in museum De Fundatie in Zwolle. Thema van zijn werk is 'Ruimte'. In zijn werk speelt hij met licht en schaduw, strepen, stippen en lichtvlakken.

Ilze Heintz
Ilze Heintz studeerde af op de St. Lucas Academie in Kapellen in België. Voor haar is schilderen een uiting van een emotie waarbij het gevoel haar in beweging zet. Haar werk kenmerkt zich door de figuratie die ze abstraheert of waar ze vervreemdingen in aanbrengt.

'Ik en de ander' is het thema waarbinnen kunstenares Mirjam Withaar, academie St Joost, werk maakt. In een wereld waarin we steeds meer kortstondige contactmomenten hebben en we langzaam maar zeker vervreemd van elkaar raken, zoekt Mirjam naar het een-op-een-contact. Ook het ritueel is een belangrijk onderdeel in haar werk, een manier die ons samenbrengt en een dialoog vormt, met of zonder woorden. Door middel van een performance tijdens de expositie zal er een ritueel plaats vinden waar ook de toeschouwer aan kan deelnemen.

Fantasy
Mike van de Berg studeerde aan het Grafisch Lyceum in Utrecht en is een geweldige tekenaar. Je ziet Mike dan ook meestal met zijn vertrouwde schetsboek in de hand waarin hij de prachtigste fantasy en sciencefiction figuren tekent en speelt met perspectief en anatomie. Hij werkt daarnaast ook veel digitaal en plaatst dit werk regelmatig op internet.

Mike is jong en experimenteel en vaak bij Martin in het atelier op zoek naar nieuwe technieken en mogelijkheden. Tijdens deze periode heeft hij gewerkt met acryl, maar heeft hij ook met olieverf op een klassieke manier zijn fantasy en sciencefiction figuren geschilderd. De bezoekers worden getrakteerd op een hapje en drankje en de tentoonstelling wordt met live muziek omlijst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 14 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden