Het stichtingsbestuur.
Het stichtingsbestuur.

Stichting Altena Regatta is los

Algemeen 535 keer gelezen

WOUDRICHEM • De Stichting Altena Regatta is van start. De Altena Regatta, een van de 25 icoonprojecten van de nieuwe gemeente Altena, mag volle kracht vooruit.

In het kader van 'verbinding' ontstond bij de Watersportvereniging Woudrichem het plan om een jaarlijkse roeiwedstrijd met 21 dorpen te houden. Het stichtingsbestuur gaat als stuurgroep (living lab) fungeren en bestaat uit: Kees Groeneveld, Yvonne Boekraad, Joke Veldheer, Martin Geenen en columnist Piet Hartman. Adviseur is Kees van Vugt.

De sloep (St. Ayles Skiff) kost zes mille en wordt als zelfbouwpakket geleverd. De helft van het bedrag moet door de deelnemende dorpen worden bijeengebracht. De bedoeling is dat plaatselijke verenigingen, bedrijven en onderwijs de handen ineenslaan (field lab) om de skiff te bouwen en roeitraining te volgen.

Diverse verenigingen hebben zich al gemeld om de kar te trekken. De eerste Altena Regatta wordt in 2019 op de Maas te Woudrichem gehouden. Daarna organiseren de deelnemende dorpen bij toerbeurt 'op eigen water' de regatta. Info en aanmelden: Facebook Stichting Altena Regatta.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden