Afbeelding
Foto: 123RF - Tatiana Belova

Bever gespot in Wijk en Aalburg

Algemeen 983 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Tijdens een wandeling heeft Wijk en Aalburger Jaap Bauman donderdagmorgen een bever gezien in zijn dorp.

Toen Jaap langs de uiterwaarden achter het voetbalveld van NOAD'32 struinde, spotte hij het beestje voor het eerst. De bever ging richting de Maasdijk, op de voet gevolgd door Jaap, vertelt zijn vrouw Peta.

"Op de dijk liep een vrouw met een kinderwagen en die zag het beestje ook. De bever stak de dijk over en mijn man heeft daar de auto's tegengehouden, zodat die vrouw foto's kon maken."

Mobiele telefoon
Zelf had Bauman zijn mobiele telefoon thuis laten liggen. "En daar had hij spijt van", zegt Peta lachend. "Hij kwam helemaal bezweet thuis om toch z'n mobieltje maar te komen halen. 'Ik heb een bever gezien!', riep hij enthousiast."

Uiteindelijk kwam hij het dier weer op het spoor langs het water dat door de wijk langs basisschool De Hoeksteen richting het Willem van Oranje College loopt. Daar heeft Jaap een foto kunnen maken toen de bever eenmaal in het water zat.

Dat het dier in Wijk en Aalburg gezien is is niet alleen bijzonder voor het dorp, maar ook voor Jaap zelf, zegt Peta. "Mijn man is een echte natuurliefhebber. Hij gaat regelmatig wandelen en hij geeft zijn ogen dan goed de kost. Zo heeft hij hier ook al eens een ijsvogeltje gezien."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden