Afbeelding

Wijkestein en SOVAK slaan handen ineen voor 'nieuw' restaurant

Algemeen 736 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Zorgplein Maaswaarden en SOVAK gaan samen plannen uitwerken om het restaurant in Wijkestein een nieuwe impuls te geven.

Woensdag ondertekenden beide partijen daarvoor een intentieovereenkomst.

"Wijkestein in Wijk en Aalburg beschikt over een prachtig restaurant. Om het restaurant nog meer dan nu tot een gezellig trefpunt te maken voor bewoners, familie, medewerkers en de inwoners van Wijk en Aalburg moet er iets gebeuren", zo stellen Maaswaarden en SOVAK in een gezamenlijk persbericht.

Tijdens een avond, waarbij inwoners hun ideeën voor het dorp konden opperen, kwam SOVAK in beeld. SOVAK is een zorgaanbieder voor mensen met een beperking, die in de gemeente Aalburg cliënten, woonachtig in appartementen aan de Markt, begeleidt. 

Dagbesteding
Wat deze cliënten nodig hebben is een vorm van werk of dagbesteding binnen de gemeentegrenzen. Zo ontstond het idee om samen te onderzoeken of het restaurant een nieuwe impuls gegeven zou kunnen worden. 

"Elders hebben onze mensen al bewezen dat zij samen met professioneel keukenpersoneel een prima bijdrage kunnen leveren aan de catering en in de bediening", stelt Ad van de Laar, bestuurder bij SOVAK.

Medewerkers van SOVAK en Zorgplein Maaswaarden gaan nu snel aan de slag om het plan van de grond te tillen. "Er zijn nog heel wat zaken uit te zoeken en te regelen", laten beide partijen weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden