Afbeelding

Politie onderzoekt bestelbusbrand bij Willem van Oranje College

112 1.231 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand in een bestelbusje op het terrein van het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg.

De brandweer moest dinsdagnacht rond 3.25 uur uitrukken en had de brand snel geblust. De cabine van het busje is behoorlijk beschadigd.

De politie verricht woensdag buurtonderzoek en wil eventuele camerabeelden bekijken, aangezien er sprake is van een persoon die bij de brand is weggerend, zo meldt de wijkagent. 

Mogelijk ingebroken
"Het lijkt erop dat er ook mogelijk in het voertuig is ingebroken", laat een woordvoerder van de politie weten. "Het is nog onduidelijk hoe en wat er precies is gebeurd en we hopen dat een gesprek met de eigenaar duidelijkheid geeft."

Het bestelbusje staat op naam van het Willem van Oranje College, maar het is Geerhard Gijben die er dagelijks mee werkt. Als facilitair coördinator rijdt hij tussen de vijf locaties van de middelbare school. "Mijn werk kan ik vandaag gewoon doen, hoor. Maar m'n bezoekjes moet ik even uitstellen", zegt Gijben in een reactie.

Koffiedik kijken
Wat betreft de oorzaak van de brand houdt hij een flinke slag om de arm. "Nu is dat koffiedik kijken. De auto is mee voor onderzoek, dus ik wacht het technisch rapport gewoon af."

Of de bewakingsbeelden van de school iets op gaan leveren, durft hij niet te zeggen. "Het licht aan de achterzijde van het gebouw is niet goed. Misschien hebben de camera's van de omliggende bedrijven iets opgeslagen."

Tom Oostra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 7 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 11 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden