Afbeelding

Bijna 24.000 auto's gescand tijdens grote verkeerscontrole bij Nieuwendijk

112 682 keer gelezen

NIEUWENDIJK • Zes verschillende instanties hebben woensdagmiddag en -avond een actie gehouden om mobiel banditisme aan banden te leggen. Er werden 23.900 auto's gescand, zo'n 130 bestuurders werden uitgebreider gecontroleerd.

De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij.

Woensdag tussen 14.00 en 21.00 uur is er weer een grote controle gehouden met als doel om mobiel banditisme tegen te gaan. Zes instanties werkten er aan mee. De Belastingdienst, Douane, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, Rijkswaterstaat, specialistische verkeersregelaars en verschillende afdelingen van de politie werkten nauw samen op parkeerplaats De Keizer langs de A27 ter hoogte van Nieuwendijk.

Resultaten
Er zijn drie personen aangehouden voor witwassen, deze hadden 12.000 euro bij zich zonder aannemelijke verklaring. Daarnaast zijn er twee personen aangehouden voor het bezit van 300 gram softdrugs en tevens hadden zij enkele duizenden euro's in contanten bij zich en een auto die net tegen contante betaling was aangeschaft in Duitsland. Het geld en de auto zijn in beslag genomen. 

Een bestuurder moest nog 14 dagen gevangenisstraf uitzitten en is daarom aangehouden. 

Twee personen hebben een bekeuring gekregen omdat ze zonder rijbewijs reden. Ze moesten zich laten op halen. 

Er werden bekeuringen voor verschillende verkeersfeiten uitgeschreven en meerdere boetes geïnd.  

Belastingdienst
De Belastingdienst, afdeling deurwaarders, liet 33 keer beslag leggen op auto's, vijftien van die auto's werden ook daadwerkelijk getakeld. 

Er werd 50.000 euro betaald, voornamelijk met pin en internetbankieren. 

De afdeling autoheffingen van de Belastingdienst heeft vijf naheffingen geheven à 2000 euro per bestuurder omdat ze ten onrechte met een buitenlands kenteken reden. En er is een bekeuring uitgedeeld voor het ten onrechte gebruik maken van handelaarskentekenplaten.

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden