Afbeelding
Foto: politie

Twee mannen aangehouden na oprollen hennepkwekerij in Wijk en Aalburg

112 1.241 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • De politie heeft woensdag bij het oprollen van de hennepkwekerij in Wijk en Aalburg de 49-jarige huurder van het pand en een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in de kraag gevat. De mannen zitten vast voor verder onderzoek. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. 

Toen zij woensdagochtend op het terrein van de woning onderzoek verrichtten, troffen zij in een bedrijfsruimte een werkende hennepkwekerij aan. Deze kwekerij bestond uit twee kweekruimtes, met in totaal 454 planten. De planten zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook stonden er op het terrein meerdere auto's. Drie wagens zijn er in beslag genomen. De twee mannen die op dat moment op het terrein aanwezig waren zijn aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek. 

In een afgedichte ruimte, waar het zwembad was gevestigd, troffen de agenten een kwekerij in aanbouw aan. Het leegstaande zwembad was met platen bedekt. Door middel van een luik kreeg de politie toegang tot de ruimte.

Gedurende het onderzoek werd duidelijk dat er sprake was van stroomdiefstal. Omdat de situatie in de meterkast zodanig gevaarlijk bleek, werd door de medewerker van Enexis besloten om de hoofdkabel buiten het pand op te graven. Op deze wijze kon de stroomvoorziening zonder gevaar afgesloten worden.

In de woning op het terrein is door de agenten gezocht naar mogelijk bewijslast. Hierbij is papierwerk in beslag genomen voor verder onderzoek. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 13 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 17 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden