Afbeelding
Foto: ©123RF.COM

Heusdense erepenning voor Jan Hamming

Algemeen 167 keer gelezen

HEUSDEN • Vertrekkend burgemeester Jan Hamming heeft dinsdagavond tijdens zijn laatste raadsvergadering de erepenning van de gemeente Heusden gekregen.

De commissie die de erepenning toekent formuleert haar advies als volgt:

"De commissie is van oordeel dat Jan Hamming zich voor de gemeente en voor de gemeenschap van Heusden op een zeer bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt. Hij heeft inhoud gegeven aan de slogan Dromen. Doen. Heusden., waarmee onder meer de beweging die het bestuur van de gemeente wil maken – minder gemeente, meer gemeenschap – wordt aangeduid.

De gemeente wil er zijn voor doeners met een droom. Burgemeester Hamming is er in veel gevallen in geslaagd mensen, instellingen, organisaties en initiatieven van allerlei niveaus met elkaar in verbinding te brengen en individuele inwoners te enthousiasmeren om vanuit een gevoel van 'samen' van betekenis te zijn voor de Heusdense samenleving. De burgemeester heeft zich snel weten te presenteren als 'burgemeester van de mensen' door zijn grote betrokkenheid bij de vele maatschappelijke en individuele initiatieven.  

Vluchtelingen
Daarnaast heeft de burgemeester zich zeer opvallend ingezet voor grote bestuurlijke thema's zoals het op lokaal, regionaal en nationaal niveau bepleiten van kleinschalige opvang van vluchtelingen/asielzoekers om daarmee een snellere integratie in de leefgemeenschap van de gemeenten te bevorderen.

Een tweede thema betreft de ondermijning van het bestuurlijk functioneren door ongewenste vermengingen van de zogenaamde onder- en bovenwereld. Hij heeft daarbij bepaald geen blad voor de mond genomen en alles en iedereen opgeroepen om niet weg te kijken maar op te treden. Hiermee heeft de burgemeester de gemeente Heusden op de kaart gezet en opgeroepen tot het nemen van (bestuurlijke) verantwoordelijkheid. 

Ondanks het feit dat de commissie niet pleit voor automatismen bij de toekenning van de gemeentelijke erepenning aan vertrekkende bestuurders, en het burgemeesterschap betrekkelijk kort heeft geduurd, wegen de argumenten om burgemeester Hamming op basis van de genoemde argumenten te onderscheiden met de gemeentelijke erepenning veel zwaarder. Om die reden adviseert de commissie om de heer Jan Hamming met deze penning bij gelegenheid van zijn afscheid van de gemeenteraad op 19 september 2017 te onderscheiden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden