Afbeelding

'Knip' voor veiligere verkeerssituatie MFA Werkendam

Algemeen 275 keer gelezen

WERKENDAM • Als de leerlingen van het Kompas en de Sigmondschool later dit schooljaar gaan verhuizen naar de nieuwe MFA in Werkendam, zullen ze niet alleen in een nieuw gebouw trekken. Ook de verkeerssituatie ter plekke is dan gewijzigd.

Vorig jaar al gaf het college aan het liefst een 'knip' te willen maken om de schoolomgeving Sportlaan/Hooftlanden veiliger te maken. De bedoeling is dat er een blokkade tussen de Wilgenlaan en Vissersdijk komt. Het doorgaande verkeer zal dan gedwongen worden de gebiedsontsluitingsweg Van Randwijklaan/Raadhuislaan te gebruiken.

Nadeel
Nadeel van de knip is echter dat de veiligheid met het oversteken af zou kunnen nemen, juist ook omdat in de nieuwe situatie een aantal kinderen van Het Kompas de Van Randwijklaan en Raadhuislaan over moeten steken op weg naar school. Het college vindt het dan ook noodzakelijk om goed naar de veiligheid van het oversteken te kijken, ook omdat op dit moment voetgangers en fietsers ontevreden zijn over de veiligheid bij het oversteken van de twee genoemde lanen. Zo wordt er bijvoorbeeld regelmatig te hard gereden.

Met de scholen die in het MFA komen, maar ook met de Groenewegenschool, is al gesproken over mogelijke oplossingen. Daarbij is ook een herkomstkaart gebruikt, waarop te zien is waar leerlingen wonen. Ook diverse ouders en omwonenden van de Van Randwijklaan hebben zich al kunnen uitspreken over de verkeersveiligheid.

De verwachting is dat met het verplaatsen van zebrapaden, verduidelijken van de zebrapaden, het creëren van opstelplaatsen voor overstekende fietsers en het verlagen van de snelheid het oversteken veiliger kan. De scholen ondersteunen dit en in de gesprekken met ouders kwamen ideeën op tafel die hierbij aansluiten.

De ouders hebben aangegeven dat het gevoel van onveiligheid hiermee zeker kan afnemen, zo laat het college in een brief aan de gemeenteraad weten.

Informatieavond
De gemeente hoort graag wat Werkendammers van de plannen vinden en staat open voor meer ideeën en aanvullingen. Daarom wordt er donderdag 28 september vanaf 19.30 uur een informatieavond gehouden op het gemeentehuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden