ACKC wist zaterdag niet te winnen.

ACKC geeft winst in slotminuten weg

Sport 250 keer gelezen

ALMKERK • ACKC ging zaterdag vol vertrouwen op bezoek bij Ventura Sport in Strijen, maar trok uiteindelijk toch aan het kortste eind.

De beginfase was veelbelovend. Er werd al snel een 0-3 voorsprong behaald en de mogelijkheden op nog meer waren zeker aanwezig, maar het zat de Almkerkers wat tegen. Inmiddels waren de rollen totaal omgedraaid en stond het totaal onnodig 4-3 voor de thuisploeg.

Rust
Uiteindelijk werd het bij de rust 9-12 voor ACKC, een stand die hoop moest geven voor het verdere verloop van de wedstrijd. Begin tweede helft kon ACKC zich weer redelijk weren en hadden de korfballers al snel een 10-14 voorsprong, maar toch was er nog steeds dat onrustige spel en toonde de thuisclub ondanks het mindere spel veel meer inzet. Verdedigend brak er voor de Almkerkers een mindere fase aan, waarbij vooral de heren het lastig hadden en niet konden voorkomen dat de stand na een minuut of tien al weer gelijk was getrokken naar 14-14.

ACKC wist andermaal op twee punten voorsprong te komen en had nog steeds wel het betere van het spel, maar het ontbrak aan goede zuivere afronding. Met nog een kwartier op de klok werd Sabine Meerman naar de kant gehaald en kwam Natasja Kuipers haar vervangen. Maar ook zij bracht niet wat de ploeg nodig had. ACKC kwam steeds meer in de problemen.

Offday
Ook werd Wietze de Vries, die een totale offday had, gewisseld voor Arné van Herwijnen. De thuisploeg rook zijn kans en benutte die ook en bij 19-17 met nog vijf minuten op de klok liet ACKC de kopjes helemaal hangen en moest de Almkerkers met 21-17 en geen punten terug naar huis. Zaterdag speelt ACKC thuis tegen Dijkvogels (Maasdijk).

Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 3 uur geleden
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21