Afbeelding
Foto: Marion Emeis

Vijfde plaats voor Renzo van Emmerik

Sport 216 keer gelezen

MEEUWEN • Tijdens de eerste wedstrijd voor het ONK SuperCup 1000 wegrace kampioenschap zaterdag in Assen is Renzo van Emmerik uit Meeuwen met een vijfde plaats het nieuwe seizoen goed begonnen.

In het uiterst competitieve ONK SuperCup 1000 kampioenschap is het Van Emmerik gelukt om met behulp van de steun van familie, vrienden en sponsoren zich een plaats te veroveren in de top van de nationale wegracesport. Om de inspanningen tot nu toe te kunnen verzilveren is Van Emmerik dit seizoen een samenwerking aangegaan met het Rent A SuperBike Team.

Van Emmerik: "Door deze ondersteuning kan ik me het komende seizoen volledig en uitsluitend richten op mijn prestaties als coureur." In deze voor hem nieuwe situatie was het dan ook jammer dat op de vrijdagtrainingen het slechte weer in Assen ervoor zorgde dat er weinig rijtijd was om de afstelling van de BMW S 1000 RR goed te verbeteren. T

och kwalificeerde hij zich als vijfde en behaalde die plek na enkele wisselingen in de wedstrijd ook. Van Emmerik: "Ik ben zeer tevreden met deze vijfde plek. De samenwerking binnen het team verliep heel goed. Elke aanpassing was een stap in de goede richting. Tijdens de race had ik een goed gevoel met de motor en kon tot het einde contante rondetijden blijven rijden. Het team heeft hard gewerkt om de BMW en de Dunlop banden goed te laten werken. We weten waar we met de afstelling kunnen winnen en gaan er hard aan werken om weer grote stappen te maken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden