Opstartproblemen bij Virtus

Sport 288 keer gelezen

WERKENDAM • Virtus had in het duel tegen middenmoter Octopus last van opstartproblemen na de winterstop.

De Werkendammers startten dan ook niet goed en lieten Octopus daardoor aan een kans ruiken.

De einduitslag doet vermoeden dat het een gemakkelijke wedstrijd was, maar Octopus knokte zich elke keer terug in de wedstrijd. Ervaren, altijd scorende spelers als Patrick Both en Niels Plieger hadden last van opstartproblemen, waardoor de aanval soms haperde.

De sterke guardline van Octopus o.a. met Joep de Kleijn (oud-speler van Virtus) werd goed partij gegeven door Martijn Both en Daan van der Pol. Beide spelers scoorden dan ook respectievelijk 23 en twintig punten. De ruststand was 41-34. Na bleef rust bleef Octopus kansen houden. Drie minuten in het vierde kwart was de stand 61-56, daarna liep Virtus verder uit. Opeens kon je weer het team waarnemen van voor de winterstop, toen de Werkendammers ongeslagen bleven.

Het duel eindige uiteindelijk in 88-69. Opvallend was het goede spel van jong talent Daan van der Pol. Hij heeft keihard geknokt voor een plekje in het eerste team en verdient zo steeds meer speelminuten bij coach Dusan.

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18