Afbeelding

Veel belangstelling voor bouwplan Hoogstraat Werkendam

Algemeen 2.397 keer gelezen

WERKENDAM • Bogor Projectontwikkeling en Bouwbedrijf Tankens willen op de Hoogstraat/Amerscamp in Werkendam 27 appartementen bouwen. Donderdag hielden ze een voorlichting over de plannen in het pand van Visser Slaapcomfort en veel mensen kwamen de plannen bekijken.

Plannen voor nieuwbouw op hoek Hoogstraat/Amerscamp bestaan nu zo'n drie jaar jaar. Maar enkele maanden geleden sloot de winkel van Visser Slaapadvies en konden de plannen verder worden ontwikkeld.

Het gaat om een perceel van 2425 m2 dat deels aan de Hoogstraat en deels aan de Amerscamp ligt. In het huidige plan is plaats voor 27 appartementen; aan de Hoogstraatzijde met drie bouwlagen en aan de Amerscamp met vier bouwlagen. Dat sluit daar aan bij het bestaande appartementencomplex 't Campkenland.

Plaats voor parkeren is op het binnenplein met een ingang aan de Amerscamp. Bovenop het parkeerdek wordt een binnentuin aangelegd. 

Persoonlijk uitgenodigd
Voor de presentatie van de plannen zijn alle omwonenden persoonlijk uitgenodigd. "Maar we hebben de presentatie breder aangekondigd, zodat iedereen kennis kan nemen van onze plannen", zo vertelt Peter Tankens.

De dertig appartementen variëren in grootte van 50 m2 tot ca. 130 m2. "De gemeente is enthousiast en voordat we een bestemmingsplanwijziging gaan aanvragen willen we omwonenden informeren. Die procedure duurt wel een jaar, maar we willen wel eerder beginnen met de verkoop. Als dat goed verloopt willen we de bestaande bebouwing slopen, eerder heeft geen zin."

Na sloop van de panden is de bouwtijd een jaar. 

Hannie Visser-Kieboom

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden