Afbeelding

CDA wil snel nieuw sportbeleid in Altena

Algemeen 663 keer gelezen

ALTENA • "Het sportbeleid van de drie oude gemeentes was zeer verschillend. Sportverenigingen willen weten waar ze aan toe zijn." Arie-Pieter Verdoorn (CDA) maant het college tot snelheid, met name bij het vaststellen van de subsidiebedragen.

CDA-raadslid Arie-Pieter Verdoorn geeft aan dat hij diverse signalen heeft ontvangen van sportverenigingen die nu in onzekerheid zijn over het nieuwe beleid en de subsidie die zij gaan ontvangen. Het beleid van de drie voormalige gemeentes was zeer verschillend, hierdoor weten verenigingen momenteel niet waar ze aan toe zijn.

Belangrijke inkomsten
Bovendien hebben de sportverenigingen  de subsidiegelden in 2019 veel later ontvangen. Volgens Verdoorn zijn deze inkomsten erg belangrijk en zorgen ervoor dat verenigingen kunnen voortbestaan. Hij stelt hierover schriftelijke vragen aan het College van B&W.

Informatieavond
Verdoorn wil weten wanneer het sportbeleid in Altena wordt vastgesteld en vraagt om alle sportverenigingen hierover te informeren door een informatieavond voor de sportverenigingen te organiseren.

Zware opgaven
"De sportverenigingen in Altena staan voor zware opgaven. Kinderen aan het sporten krijgen, duurzame energie gebruiken, vrijwilligers aantrekken en evenementen organiseren. Sportclubs in Altena moeten veel ondernemen, maar hebben niet altijd genoeg menskracht. Daar hoort onzekerheid over het nieuwe beleid en subsidies niet bij", aldus Verdoorn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden