Open dagen in het Duyls Bos in Almkerk.
Open dagen in het Duyls Bos in Almkerk.

Zeven dagen genieten van Duyls Bos

Algemeen 1.012 keer gelezen

ALMKERK • Het Duyls Bos aan de Duylweg in Almkerk is in mei en juni maar liefst zeven dagen open van 10:00 tot 16:00 uur.

Het eerste weekend begint op Hemelvaartdag 30 mei, achtereenvolgens is het bos open op 31 mei, 1 en 2 juni. Het Pinksterweekend is het bos drie dagen geopend; op 8, 9 en 10 juni. Parkeren kan langs de Midgraaf met toegang via de kade. Voor mindervaliden en fietsers is voldoende ruimte in het bos met toegang via de Duylweg.

Tijdens de open dagen wordt het plan 'Natuurontwikkeling Duyls Bos' gepresenteerd; een aaneengesloten natuurgebied van ongeveer 6,5 hectare. Het beheer van het Duyls Bos is tegenwoordig ondergebracht in een stichting, die zich actief inzet voor het behoud van het bos. Tevens start een wervingscampagne voor 'Vrienden van het Duyls Bos' om zo alle plannen uit te kunnen voeren. Voor de 'Natuurontwikkeling Duyls Bos' is inmiddels een bijdrage uit het Biesbosch Streekfonds ontvangen.

Bezoekers kunnen tijdens de open dagen genieten van de natuur en het erfgoed dat Jan en Jenny van Mersbergen door de jaren heen hebben verzameld. Er wordt koffie geserveerd en er kunnen stekjes en planten worden gekocht. Verder zijn er presentaties over de natuurontwikkeling, de schoenmakerij, de wasserij, de polders en de molens van Den Duijl.

Het Duyls Bos wordt sinds 1977 beheerd door de familie Van Mersbergen. De afgelopen tien jaar heeft het terrein zich ontwikkeld tot een natuur-historische ontmoetingsplek met een museumhuisje, een oude werkplaats, een veldkapel, een 'boerenhoek' en een arboretum met 45 soorten bomen.

http://www.duylsbos.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden