Afbeelding

Woudrichemse vesting wil auto's delen

Algemeen 563 keer gelezen

WOUDRICHEM • Woudrichem, één van de oudste vestingsteden van Brabant, gaat voor de meest moderne manier van vervoer: twee elektrische auto's voor de hele vesting.

Het stadje doet mee aan een wedstrijd die de Provincie Brabant en Natuur & Milieu hebben uitgeschreven voor Brabant. Woudrichem heeft grote kans om de meest moderne vorm van vervoer te winnen. De vesting behoort namelijk tot de vijf genomineerden.

Zaterdag 16 februari zal gedeputeerde Anne-Marie Spiering in de vesting bekend maken of Woudrichem tot de winnaars behoort. Als dat zo is, kunnen tien tot twintig gezinnen in de vesting vier maanden lang als proef twee elektrische Hyundai Ionics delen.

Bewoners zijn aangeschreven via bekende e-mailadressen van MAAS! en Woerkumer Weelde. Ook is de buurtapp van Nextdoor (150 leden) gebruikt. Het heeft geleid tot vijftien huishoudens, met meerdere autorijders, die mee willen doen aan de proef. De verwachting is dat dit snel verdubbeld. Er zijn twee private plekken gevonden waar laadpalen gezet zouden kunnen worden. Deelnemende straten zijn: Daalderstraat, Hoogstraat, Hugo de Grootstraat, Kerkstraat, Landpoortstraat, Molenstraat, Nieuwstad, Rijkswal en Vissersdijk.

Met Woerkumer Weelde wordt al geïnvesteerd in een groenere vesting. Bewoners van de 350 woningen willen nu héél graag het experiment aangaan met de elektrische deelauto's. Er zijn ook bewoners die graag een elektrische bus voor grotere spullen willen delen. Aanhangers worden al gedeeld.

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden