Afbeelding

Kindergids Altena gestart

Algemeen 384 keer gelezen

ALTENA • Sinds deze week is Kindergids Altena live. Deze Facebook-pagina is een laagdrempelige manier om ouders kennis te laten maken met de mogelijkheden in Altena op het gebied van onderwijs, kinderopvang, sociale activiteiten en zorg.

Op deze pagina staan activiteiten die relevant zijn voor ouders en kinderen in Altena en informatie over de partijen die betrokken zijn bij de Kindergids. 

Kindergids Altena is een icoonproject. Twee jaar geleden begon het avontuur voor de visiegroep Kinderen zijn de Toekomst. Naar aanleiding van de oproep van de voormalige drie gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem besloot Marianne Sijberden van PR-bureau De Perswinkel haar netwerk op kindergebied samen te voegen in Kinderen zijn de Toekomst.

Alle partijen hebben een gemeenschappelijke doelgroep: kinderen. De visiegroep ging enthousiast van start, wilde ideeën vlogen over tafel, van een volledige online gids, tot live evenementen en natuurlijk een gezamenlijke Facebook-pagina. Dit laatste icoonproject is nu daadwerkelijk gestart. 

Icoonsubsidie
Het icoonproject De Kindergids is mede mogelijk gemaakt dankzij de icoonsubsidie van de gemeente Altena. Daarnaast hebben zeven partijen geïnvesteerd in de start van de Facebook-pagina Kindergids Altena, namelijk De Perswinkel, Kinderopvang BuitenGewoon, Basisschool Oudendijk, Leerplein 14, Bibliotheek CultuurPuntAltena, kindercoach Linda Koning en logopediepraktijk Judith. Het uiteindelijke doel is de Facebook-pagina onder beheer van De Perswinkel Altena-breed te maken. Studio Olivier uit Werkendam ontwierp de vrolijke huisstijl.

De partijen hebben er veel zin in en hopen op het gewenste resultaat: de wegen naar educatie, sociale activiteiten, sport, zorg en kinderopvang duidelijk te maken voor de ouder in Altena.

http://facebook.com/kindergids/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 18 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden