Vorige week werden ze nog gepresenteerd als kandidaat, nu maken Matthijs van Oosten, Paula Jorritsma, Hans Tanis en Roland van Vugt officieel deel uit van het college van B&W.
Vorige week werden ze nog gepresenteerd als kandidaat, nu maken Matthijs van Oosten, Paula Jorritsma, Hans Tanis en Roland van Vugt officieel deel uit van het college van B&W. (Foto: Hannie Visser-Kieboom)

Brede steun voor eerste vier wethouders van Altena

  •   296 keer gelezen

ALMKERK • CDA'ers Matthijs van Oosten en Roland van Vugt, Hans Tanis van de SGP en Paula Jorritsma van Progressief Altena zijn dinsdag officieel geïnstalleerd als wethouders voor de gemeente Altena.

Het viertal kreeg brede steun van de gemeenteraad. Voor Van Oosten en Van Vugt stemden de 31 raadsleden unaniem; Tanis en Jorritsma moesten het ieder met één blanco stem doen.

Daarmee is het college van burgemeester en wethouders in Altena bijna compleet. Maandag werd bekend dat namens de vierde coalitiepartij AltenaLokaal Peter van der Ven kandidaat is. Burgemeester Marcel Fränzel zei dinsdagavond niet wanneer Van der Ven precies geïnstalleerd gaat worden, maar benadrukte wel dat het college snel compleet zal zijn.

Door het wethouderschap van Van Oosten, Van Vugt en Jorritsma moesten drie nieuwe raadsleden voor het CDA en Progressief Altena de eed of de belofte afleggen. Hierdoor komen Wendy van Ooijen en Arie-Pieter Verdoorn namens het CDA en Anne-Wil Maris namens Progressief Altena in de gemeenteraad.

Tom Oostra
Redactiecoördinator van Het Kontakt Land van Heusden & Altena en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @tomoostra op twitter >
Elke woensdag het Heusden en Altena per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }